Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meni u ZOO-u

Od žohara do voćnih salata: Ovo je hrana za egzotične životinje!

hrana,zološki vrt
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/19
04.12.2013.
u 15:27

O stanovnicima Palmyre danonoćno se brinu brojni veterinari i čuvari koji u vrijeme pripreme obroka imaju pune ruke posla

Oko 250 tona stočne hrane, 50 tona mesa, 20 tona ribe i 180 tona svježeg voća i povrća potrebno je da bi se svake godine namirili apetiti 1700 jedinki 170 životinjskih vrsta koje obitavaju u privatnom zoološkom vrtu Palmyre u zapadnoj Francuskoj.

Vrt je otvoren 1966., a godišnje ga obiđe 800.000 posjetitelja. Prostire se na 44 hektara borove šume i sudjeluje u europskim programima za očuvanje ugroženih vrsta.

O stanovnicima Palmyre danonoćno se brinu brojni veterinari i čuvari koji u vrijeme pripreme obroka imaju pune ruke posla. A što se sve može naći na zoološkom meniju, pokazuju fotografije koje su snimili Reutersovi reporteri.

>>Dva lavića okotila se u zoološkom vrtu u Gazi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije