Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otok Krk

Kod osam uhićenih berača pronađeno oko dvije tone smilja

lisice
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
14.11.2014.
u 17:30

Potvrdio je Goran Marević, tajnik krčke Udruge maslinara Drobnica i jedan od organizatora nedavnog prosvjeda Krčana protiv berača

U svega dva nepuna dana, tijekom četvrtka i petka, policija je na otoku Krku ušla u trag i uhitila osam ilegalnih berača smilja kod kojih je pronađeno oko dvije tone te samonikle biljke, potvrdio nam je Goran Marević, tajnik krčke Udruge maslinara Drobnica i jedan od organizatora nedavnog prosvjeda Krčana protiv berača koji nekontroliranim branja devastiraju otočke parcele.

Podsjetimo, s prosvjeda održanog u srijedu na Krčkom mostu poručili su kako će, ako se nešto ne poduzme protiv ilegalnih berača koji, unatoč zabranama, devastiraju otok, uslijediti i prava blokada, a krenut će, najavili su, u "osobnu zaštitu parcela".

>>Zaustavite berače smilja ili ćemo ih mi zaustaviti

>>Ministarstvo zabranilo branje ove biljke na otocima!

 

Komentara 3

DE
demokršćanin
06:15 17.11.2014.

Zašto se tako ne postupi i protiv berača gljiva koji opustoše sve krčke šume?To su stanovnici susjedne nam zemlje iz EU-a pa se možda boje da nam ne odrede neke kaznene mjere jer čuvamo svoje.

Avatar Svećenik
Svećenik
19:03 14.11.2014.

čestitam MUPU na izvrsno obavljenoj akciji hapšenja opasnih kriminalaca. Ti likovi su oni koji su pokrali Hrvatsku, doveli nas do ovoga gdje smo sada. nadam se da će i naše pravosuđe pokazati svoju efikasnost pa im neće dodijeliti na primjer, guljenje krompira, nego im dati par pet šest godina zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije