Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podbrezovica

Kod Krapine sletjela tri auta, na četvrti naletio školski autobus

sletjeli s ceste kod krapine (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/5
23.12.2010.
u 10:18

Na tom dijelu ceste napravio se tanak sloj leda jer zimska služba županijske Uprave za ceste nije posipala cestu.

KRAPINA - U samo pola sata u Podbrezovici, nekoliko kilometara od Krapine, na istom su mjestu sletjela tri automobila, a na četvrti je automobil naletio  školski autobus. Na tom dijelu ceste stvorio se tanak sloj leda jer zimska služba županijske Uprave za ceste nije posipala cestu.

Prvo je s ceste sletio vozač Mercedesa, a nekoliko trenutaka kasnije njegov 20-godišnji susjed u Renault Meganeu. Zanijelo ga je na istom mjestu te je sletio na drugu stranu ceste i udario u ogradu obližnje kuće. Od siline udarca mladić je na trenutak je ostao bez svijesti, a u nesreći je zadobio otvoreni prijelom noge.

Dok su prva dvojica još bila u automobilima, mjestu nesreće približila se vozačica. Kad je vidjela kako su dva auta sletjela s ceste, nagazila je na kočnicu kako bi usporila, no  i nju je zanijelo pa je sletjela na livadu kraj ceste gotovo jednako kao i vozač Renaulta.

Sljedeći automobil koji je došao do mjesta nesreće uspio se zaustaviti, kao i onaj iza njega, u kojem je bio otac 20-godišnjaka iz Renaulta, kojem je već javljeno da mu je sin stradao. Međutim, iza njih je vozio autobus pun školske djece, koji je također došao na led te ga je zarotiralo pa je udario u posljednji automobil u koloni i izgurao ga s ceste. Iako se autobus zarotirao za 180 stupnjeva, zbog prisebnosti vozača uspio je ostati na cesti pa nitko u autobusu nije stradao, a neozlijeđena su djeca mogla nastaviti put u školu, koja je od mjesta nesreće udaljena manje od kilometra.

U nesreći je ozlijeđen jedino 20-godišnjak, koji je kolima hitne pomoći odvezen u zabočku Opću bolnicu.

Komentara 7

SO
sokre3
11:51 23.12.2010.

dečki spavaju sa ralicama uz cestu i čekaju snijeg,malo ograničeni

LO
Lotrab
16:51 23.12.2010.

Samo da Vam kažem, papuču desne noge ne jako upotrijebite, pogotovo po zimskom uvjetu i ne po krapinskoj zagorskoj županiji. Dečki iz službe nisu krive, jer im je nemoguče sve ceste držati u optimalnom stanju. Kako kaže njemac: Langsam aber sicher!!!!!

CR
crocro
11:15 23.12.2010.

Ne bojte se nikada neće biti krivi cestari za prometne nesreće. A prometnice su užasne u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ne samo da se ne posipaju ceste, nego su na cestama takve rupe, poput šahtova za vodu. Kada udariš u rupu, odoše amortizeri, a što je najgore možes sletjeti s ceste. A za sve to okrive same vozače, jer tobože nisu prilagodili vožnju uvjetima na cesti. Pa vozači još mogu sami i odgovarati, poput ovih u ovome članku. A što pri registraciji vozila plaćate za ceste, to nema nikakve veze sa stanjem na cestama. Krajnje je vrijeme da za loše stanje na cestama netko snosi odgovornost, ili da se vozači pri registraciji vozila, oslobode plaćanja naknada za ceste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije