Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide u pritvor

Kod 71-godišnjaka koji je bacio bombu na radnike HEP-a policija pronašla pušku, streljivo i još jednu bombu

Na radnike HEP-a bacio bombu nakon što su mu došli isključiti struju
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
28.01.2021.
u 12:09

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila kojima se koristi 71-godišnjak. Tom prilikom pronađeni su osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva

Službenici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca zbog sumnje u počinjenje  triju kaznenih djela. Kako se navodi u priopćenju PU požeško-slavonske, Pakračanina se tereti za teško ubojstvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, 71-godišnji M. A. u srijedu 27. siječnja oko 9.20 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške iz kuće je bacio ručnu bombu na trojicu djelatnika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina koji su teško ozlijeđeni. Prilikom eksplozije došlo je i do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te obiteljske kuće u vlasništvu 46-godišnjaka i 74-godišnjaka. Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila kojima se koristi 71-godišnjak. Tom prilikom pronađen je osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 71-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi. Osumnjičeni 71-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku.

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
12:26 28.01.2021.

"71-godišnjim hrvatskim državljaninom" = Srbin, pripadnik Srpske vojske krajine, abolirani č/tnik. Druga situacija: Danijel Bezuk, Hrvat, sin hrvatskog branitelja, stric u specijalnoj policiji, OIB...

Avatar Bujna Plavuša
Bujna Plavuša
12:16 28.01.2021.

Naoružani čede u Hr teroriziraju hrvatsko stanovništvo. Izmakli su kontroli policije.

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
12:27 28.01.2021.

Srpski terorizam u Hrvatskoj. Recite mi primjer da je Hrvat bacio bombu na zaposlenike državne tvrtke u Srbiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije