Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJSTVO Milivoj Mikulić mora posjetiti Knin

Knin: Branitelji najavljuju prosvjede zbog darovnica

13.11.2008.
u 16:34

Kninske braniteljske udruge organizirat će prosvjede ne dođe li državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Milivoj Mikulić do 23. studenoga u Knin, kako bi objasnio braniteljima zašto je došlo do zastoja u izdavanju darovnica za kuće i stanove.

Iz Koordinacije braniteljskih udruga predočili su službene podatke Ministarstva, prema kojima je od 1. svibnja do 31. kolovoza 2008. izdano samo pet darovnica.

– Nakon što je 2007. došlo do malog pomaka u izdavanju darovnica, u 2008. smo očekivali dobre rezultate. Međutim, ove godine je u odnosu na prošlu izdano 10 puta manje darovnica – kazao je predsjednik Koordinacije Tomislav Čolak.

Od oko 1100 zahtjeva za darovnicama koje su u posljednje tri godine podnijeli branitelji, pozitivno je riješeno samo njih 325 i to 161 prema Zakonu o područjima od posebne državne skrbi i 164 prema takozvanim rješenjima Jure Radića.

Na poziv Vlade
– Oslobodili smo Hrvatsku i došli u Knin na poziv Vlade. Žrtvovali smo se da bi došli u Knin, a ovo što se sada radi u tom gradu na sramotu je narodu i državi. Mi svojoj djeci teško možemo objasniti ljubav prema domovini koja tako malo daje za nas – kazao je Čolak.

Dovoljno strpljivi
Poručio je kako su branitelji bili dovoljno strpljivi i kako neće dopustiti da se zlorabi njihova ljubav prema domovini. Uputili su otvoreno pismo Milivoju Mikuliću u kojem traže da do 23. studenoga dođe u Knin i objasni im što se događa. Ako se državni tajnik opet ne odazove, organizirat će prosvjed.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije