Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O kulama i selima

"Knez Potemkin ni sam nije ispunio obećanja iz 2009."

'19.05.2013., Sisak - Gradonacelnik Dinko Pintaric i kandidat koalicije 'Svi za Sisak' za mjesto gradonacelnika glasovao je na birackom mjestu u Hrvatskom zavodu za zaposljavanje. Photo: Nikola Cutu
'Nikola Čutuk/PIXSELL'
22.05.2013.
u 20:12


Dinko Pintarić odbija se sučeliti na HRT-u, a Kristinu Ikić Baniček poziva na dvoboj u Dom kulture

Mi ne obećajemo kule babilonske i ne gradimo Potemkinova sela, nismo hladni partijski birokrati- kazao je Dinko Pintarić nakon prvog izbornog kruga u kojem je za oko 600 glasova prestigao SDP-ovu Kristinu Ikić Baniček, iznova je pozvavši, putem medija, na javni dvoboj sutra u 18 sati u Domu kulture Sisak.

No, nejasno je tko je organizator koji bi se trebao pobrinuti da se taj događaj uopće i održi. Na spomente \"kule i sela\" jučer se osvrnula njegova gradonačelnička protukandidatkinja.

Neka novac daju Caritasu?

– Sisački knez Potemkin nema srama tako nešto reći nakon što je po izbornoj pobjedi 2009. izjavio: Sutra je novi radni dan. Nastavljamo sve gradske projekte, kanalizaciju za cijeli grad, sportsku dvoranu, dječji vrtić na Zelenom Brijegu, a ispunit ćemo i obećano Veleučilište, novi kupski most i pročistač, citirala je Ikić Baniček izjavu gradonačelnika, dodavši kako su programi SDP-a realni, a i da će u novom sastavu Gradskog vijeća – imati većinu. Pintariću je uzvratila da se odazove pozivu HRT-a na predstavljanje programa \"jedan na jedan\" danas u 14:30 sati na Prisavlju, gdje su oboje pozvani. No, odbijenicu je on na HRT već poslao, opravdajući se time što je njegova oponentica odbijala prijašnje pozive te s neadekvatnošću termina.

– Molim Vas da moju minutažu donirate Caritasu Sisačke biskupije kako bi promovirali njihov humanitarni rad, piše između ostalog u odgovoru gradonačelnika. Ipak, Ikić Baniček smatra da su razlozi odbijanja \"navodni projekti njegove koalicije, a koji kroz 13 rečenica obuhvaćaju tek opće parole\".

– Sisak zaslužuje bolju osobu od takve koja ignorira javnost, ne pokušavajući u kampanji uopće ni opravdati neostvarena obećanja na temelju kojih je bila dobila povjerenje. Također, prvi čovjek grada ignorirao je i dolazak predstavnika Vlade u ABS. Kako onda može očekivati protočnost projekata prema državi ili zadržati strane investitore?- upitao je HNS-ov Vlado Andučić, kazavši kako Pintarić retoriku usmjerava samo na svoje birače, dok ga 80 posto ostalih građana - ne zanima.

Sudbonosni referendum

Predvodnici koalicije \"Hrabrost za promijene\" očekuju još veći odaziv 2. lipnja na, kako kažu, izbornom referendumu sudbonosnom za Sisak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije