Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže ispriku

Klub branitelja: Thompsonov koncert nije bio "vašar"!

Thompsonov koncert na Trpinjskoj cesti (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
04.10.2011.
u 11:55

Klub branitelja i dragovoljaca Trpinjske ceste 1991. želi ispriku Damira Jašarevića koji obnaša i dužnost predsjednika Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara

– Izjave po kojima su skup i koncert na Trpinjskoj cesti, koji je održan poslije otvaranja Spomen-doma hrvatskih branitelja, nazvani vašarom uvredljive su za sve nas branitelje iz Vukovara i stoga tražimo od Damira Jašarevića, koji obnaša i dužnost predsjednika Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, da se ispriča braniteljima, gostima i djeci koja su bila nazočna na koncertu – stav je Kluba branitelja i dragovoljaca Trpinjske ceste 1991. Iz kluba napominju da im nije jasno zašto je Jašarević na taj način nastupio u medijima, tim prije što je i sam tijekom 1991. godine bio branitelj na Trpinjskoj cesti.

– Za sve što mu možda nije bilo jasno mogao je nazvati bilo koga od članova kluba jer ima sve naše brojeve telefona. Ovom prilikom želimo zahvaliti svim izvođačima koji su nastupili  na koncertu održanom na Trpinjskoj cesti jer su došli besplatno i nastupili bez ijedne lipe honorara. Stoga tvrdnje da je koncert plaćen također smatramo smišljenim blaćenjem branitelja i udruge. Posebno zahvaljujemo Marku Perkoviću Thompsonu koji je radi toga koncerta odgodio privatne obveze i planirani put i koji je, kao i svi drugi, nastupio bez ikakve honorara. Njegov nastup na koncertu dogovoren je još prije dvije godine, navode iz kluba. Podsjećaju da je cijeli program otvaranja Spomen-doma, a potom i koncert, na kojem se okupilo oko 20.000 građana iz cijele Hrvatske i BiH, prošao bez ijednoga incidenta te da su zbog cjelokupne organizacije danima dobivali pohvale sa svih strana.

– Bole nas sve ove uvrede i blaćenje bez ijednoga razloga. Dvadeset se godina u Vukovar dolazi na groblje, u povorke i plakati. Upravo stoga smo željeli da se jednom dođe u Vukovar da se nešto proslavi i da svi zajedno proslavimo konačnu pobjedu. Očigledno to nekima smeta i ne razmišljaju na taj način. Smatramo da im je poslije svega cilj bio pozornost skrenuti na sebe, što je žalosno – zaključuju iz Kluba branitelja i dragovoljaca Trpinjske ceste 1991.

Ključne riječi

Komentara 102

PE
Pegaz
14:13 04.10.2011.

Marlboro, Kretencino seljacka, idi se tamo sa svojim Kosovom sprdaj, smece!

OB
-obrisani-
12:31 04.10.2011.

vašar je kulturna priredba u odnosu na Thompsonov koncert

Avatar MK
MK
12:50 04.10.2011.

EUJanez... Ako dovoljno daleko ides, tebi je i Srbija na zapadu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije