Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD AUSTRALIJE

Kit udario i potopio ribičima brodicu: Jedan muškarac poginuo, drugi u bolnici

A humpback whale breaches off in the coast of Ilhabela, Brazil
Foto: LEONARDO BENASSATTO/REUTERS
1/2
30.09.2023.
u 07:51

Prostrana australska obala ugošćuje 10 velikih i 20 manjih vrsta kitova, a policija nije objavila o kojoj se vrsti radilo

Jedan je muškarac preminuo, a drugi je u bolnici u subotu u Australiji nakon što je kit udario i preokrenuo njihovu brodicu tijekom ribolovne ekspedicije, priopćile su vlasti. Policija je priopćila da je jedan muškarac izvučen bez svijesti iz zaljeva Botany, u blizini obale Sydneya, te je kasnije umro, dok je drugi prebačen u bolnicu u stabilnom stanju.

"Kit je bio umiješan, tko god je mislio da će se to dogoditi, to je užasno tragično", rekla je ministrica policije Novog Južnog Walesa Yasmin Catley. Državni ministar hitnih službi Jihad Dib rekao je da je to bila "apsolutno čudna nesreća".

Kit je "vjerojatno udario čamac, uletio i unutar, uzrokujući da se čamac nagne, izbacujući obojicu muškaraca", rekla je policija u priopćenju. Nije identificirala vrstu kita.

Prostrana australska obala ugošćuje 10 velikih i 20 manjih vrsta kitova. Dok su ljudske smrti uzrokovane kitovima u regiji rijetke, Australija i susjedni Novi Zeland žarišta su masovnog nasukavanja kitova na plažama.

Osam Danaca spašeno je u lipnju kada se njihova jedrilica prevrnula u Tihom oceanu nakon sudara s jednim ili dva kita.

VIDEO Rijedak prizor u Jadranu: Skupina velikih kitova ulješura kod Korčule

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije