Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIO KERAMIKA

KIO propao, mehanizmi su zakazali, pola vlade je u zatvoru

kio
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/5
08.11.2011.
u 18:51

Zbog ove tvornice 1969. godine Tito me je u Užicu prozivao da restauriram kapitalizam, izjavio je Stjepan Mesić naglasivši da tvornica mora nastaviti raditi

ORAHOVICA – Obespravljene i otpuštene radnike KIO Keramike u stečaju, koji 11 dana i noći prosvjeduju tražeći pomoć u naplati 16 milijuna kuna neisplaćenih otpremnina, naknada i plaća, večeras je oko 17.45 sati posjetio Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, koji je u polusatnom razgovoru pod šatorom radnicima dao punu potporu da istraju u svojim opravdanih zahtjevima. Mesić je podsjetio da je 1969. godine, kao općinski predsjednik Orahovice, pokrenuo projekt gradnje tvornice keramičkih pločica odbacujući sve sumnje da je na bilo koji način pridonio stečaju i uništavanju suvremene tvornice.

– Ako je itko zainteresiran da tvornica radi, onda sam to valja ja koji sam je stvarao. Tito me je u Užicu prozivao da u Orahovici restauriram kapitalizam – rekao je Mesić ističući da sada s pravne strane treba procijeniti jesu li se sve odluke oko zaduživanja, stečaja i prodaje donosile u skladu sa zakonom.

– U ovom, pa i drugim slučajevima u Hrvatskoj zakazali su kontrolni mehanizmi države. A kako da takvi mehanizmi i djeluju kada je pola vlade u zatvoru – naglasio je Stjepan Mesić ističući da će se i dalje zalagati da tvornica što prije počne s radom i da zaposli što veći broj radnika za što su ga radnici nagradili pljeskom.

U ime Udruge otpuštenih radnika i vjerovnika KIO Keramike predsjednik Ivan Mužar potvrdio je da je uvjeren da će radnici ostvariti svoje ciljeve.

– Sramota je da nitko ne reagira i da deset dana nitko ne dolazi u Orahovicu. Ne podržavam štrajk glađu, ali on je osobni izbor svakog radnika. Mi idemo u Zagreb, a ako to ne urodi nikakvim pomakom, sljedeći naš korak bit će izlazak na državnu cestu. Razmišljamo i da, bez obzira na stečaj i najam, zatvorimo kapiju na našoj tvornici – izjavio je predsjednik prosvjednika Ivan Mužar. Orahovički prosvjednici u četvrtak dolaze u Zagreb gdje će prosvjedovati ispred zgrade Ministarstva rada i poduzetništva, ispred zgrade HBOR-a i zgrade Sindikata EKN-a. Prosvjed pod šatorom se nastavlja.

 

Ključne riječi

Komentara 44

PG
praseca gripa
19:28 08.11.2011.

Ljudi moji, mozete li vi slusat sto govori ovaj Mesic? Ja na njegovo pojavljivanje dobivam napade bljuvanja,urtikariju i proljev!

DR
drug
19:29 08.11.2011.

Pola vlade je u zatvoru a ostalima je vatra pod nogama zbog razmoraznih afera.... Užas

KU
kukuriku
19:08 08.11.2011.

..pa neka posudi $olde od svojega prijatelja ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije