Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGOM ALARMANTNE VIJESTI Čitatelj ukazuje na krah tvornice pločica

KIO ne prekida rad 4. travnja

01.04.2009.
u 16:16

ORAHOVICA - Tvornica keramičkih pločica KIO Orahovica s danom 4. travnja 2009. godine prestaje s radom nakon 30 godina proizvodnje. Bila je najveća tvornica u ovome kraju, a koja je zapošljavala oko 400 radnika. Ovo jedan od najtežih udaraca za ovaj kraj uopće, a gradonačenik Josip Nemec izjavljuje na HTV-u da kod nas nema krize, te da recesiju ne poznajemo.

Moje mišljenje kao običnog umirovljenika je da je ovdje trebalo stvarno nešto poduzeti i ne dozvoliti da do ovoga dođe, napisao je orahovički umirovljenik Zvonko Uremović u poruci koja je danas stigla u redakciju Večernjeg lista.

Iz navedenog smo razloga nazvali Uremovića, koji nam je objasnio da je alarmantne podatke doznao iz svojih “pouzdanih izvora”.

- Zamolio sam da se stanje u KIO-u ispita samo zato da se ne dogodi da tvrtka, kao mnoge u Hrvatskoj, propadne, te da javnost o svemu dozna kada je za sve kasno - svoj čin u telefonskom razgovoru objašnjava Z. Uremović.

Provjerom alarmantne vijesti doznajemo da je stanje u poduzeću KIO, kao i u mnogim drugim hrvatskim industrijskim proizvodnjama teško.

- Poduzeće redovno isplaćuje plaće, proizvodnja u orahovičkoj tvornici odvija se bez prestanka. Nema govora o blokadi računa, a kamo li o prestanku rada. Kolone kamiona ispred tvornice dokaz su da se naše pločice traže i da odlaze na tržište, a probleme koje imamo kao i drugi pokušavamo riješiti. U tome imamo punu potporu države, ali i lokalnih vlasti - izjavio je Darko Krmpotić, direktor poduzeća Kio.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije