Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomažemo

King traži topli kutak u kojem će zagrijati stare kosti

Foto: Privatni album
1/5
13.11.2018.
u 19:36

U hladnom boksu skloništa ne može dočekati zimu, veterinari su potvrdili da mu je i srce slabo, udruga je spremna snositi sve troškove njegove skrbi

Na Kingovim je leđima 16 godina života, a posljednje četiri stanuje u skloništu Udruge Vau Vau iz Predavca. I nije se puno promijenio, kažu volonteri. Istina, njuškica je posijedila, puno više spava, što nije ni čudno za njegove godine.

Uvijek dobre volje, veselo istrči iz boksa, prošeće se i pronjuška sve što mu se čini zanimljivim. Da, i usput se posvađa sa svima koji  se previše približe njegovoj zdjelici. Posebno je veseo i poletan kad začuje šuškanje vrećice s poslasticama. No, nedavno je volonterka Anabela Ivorek primijetila da nešto nije u redu.

– Jutro je bilo kao i svako drugo, ali King nije bio onaj kakvog ga ja poznam. Odmah smo otišli veterinaru i saznali da nije dobro. Njegovo je srce uvećano i ne radi kako treba, do kraja života bit će na terapiji. Nadamo se da će King ipak još dugo biti s nama, ali on ne može i ne smije dočekati zimu u tom hladnom boksu – kaže volonterka uz samo jednu želju, da Kingu pronađe miran kutak u kojem će zagrijati svoje kosti.

 

– Tražimo hrabre ljude koji neće misliti na to koliko mu je života ostalo, neće misliti na sebe već na Kinga. Njemu treba toplo mjesto u domu u kojem nema puno životinja, kratki izlasci da obavi nuždu, topla ruka da ga mazi. Sve lijekove, hranu, veterinarske troškove, sve smo spremni snositi do kraja njegova života, samo da osjeti toplinu doma i da je nečiji – ističe Anabela.
I dok se volonteri još uvijek nadaju da postoji takav dom, za Kinga pokušavaju barem nabaviti posebnu kućicu u kojoj će mu biti toplo. Ako im želite pomoći, bilo za kućicu ili za sve druge troškove, novac možete uplatiti na račun IBAN HR4724840081135058680. Sve ostale informacije možete dobiti na 091/59-44-857.


 
Ključne riječi

Komentara 6

DI
Direkt
22:36 13.11.2018.

KikaLinda je prava adresa,a i Kika da ima društvo u dugim zimskim noćima.

CR
crodux
19:47 13.11.2018.

eutanazija najbolje riješenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije