Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usidren u odmaralištu

Kinezi grade repliku Titanica u prirodnoj veličini od 165 mil. $

kineski titanic
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
12.01.2014.
u 23:23

Kineska verzija "nepotopivog" broda, vrijedna čak 165 milijuna dolara, nikada neće zaploviti, već će vječno biti usidrena u turističkom odmaralištu u okrugu Daying u provinciji Sečuan

Replika Titanica u prirodnoj veličini, na kojoj će biti simuliran i poznati brodolom, bit će središnji eksponat u jednom temetskom parku u Kini. Kineska verzija "nepotopivog" broda, vrijedna čak 165 milijuna dolara, nikada neće zaploviti, već će vječno biti usidrena u turističkom odmaralištu u okrugu Daying u provinciji Sečuan.

- Azija treba imati vlastiti muzej posvećen Titanicu - rekao je Su Shaojun, direktor Seven Star Energy Investment Group-a koja financira projekt.

Smatra kako je važno da se duh Titanica širi.

- Univerzalna ljubav i osjećaj odgovornosti koja je pokazana prilikom brodoloma Titanica predstavljaju bogatstvo ljudske civilizacije. S obzirom na muzeje u Velikoj Britaniji i SAD-u, smatramo da je važno da je važno i da se u Kini pokažu ove vrijednost - dodao je Su.

Na konferenciji se pojavio i glumac Bernard Hill, koji je u velikom hitu Jamesa Camerona iz 1997. godine glumio kapetana Titanica Edwarda Smitha. Hill je odbacio implikacije kako je nedolično otvoriti tematski park koji se temelji na tragediji. Dodao je kako, iako su mu plaćeni putni troškovi, nije dobio nikakav dodatan honorar kako bi podržao otvorenje ovog parka.

Gradnja broda kreće nakon završetka Kineske nove godine, 31. siječnja, a očekuje se kako će biti završena 2016. godine.

Osim Titanica, tematski park Romandisea Seven Star International Cultural Tourism Resort sadržavat će i umjetnu plažu, 6D kino, venecijansku crkvu i europske srednjovjekovne dvorce.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:03 14.01.2014.

A po posadu nek' dođu u RH. Pa će opet potonuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije