Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhodan biznis

Kinez u svojoj trgovini navijačima prodavao hladno oružje

hladno oružje (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.01.2011.
u 12:04

Policajci su pronašli i zaplijenili 36 teleskopskih palica, 895 metalnih boksera, 653 metalne zvjezdice za bacanje te 6005 vrsta noževa i 376 oružanih štapova

Libin X. (33), kineski državljanin, odnosno njegova tvrtka “Sredina neba” koja mu je poslužila za preprodaju raznovrsnog asortimana hladnog zabranjenog oružja različitim razbojnicima, huliganima, navijačkim skupinama i drugima koji su trebali takvu robu, konačno je pao u ruke zagrebačkoj policiji.

Oružje japanskih ratnika

Kriminalistička policija, Državni inspektorat i Carinarnica Zagreb u utorak i srijedu upali su i pretražili tvrtku 33-godišnjeg Kineza te su pronašli zamašan plijen: 36 teleskopskih palica, 895 metalnih boksera, 653 metalne zvjezdice za bacanje, takozvane šurikene, te 6005 noževa skakavaca i 376 nunčaka. Većina oružja je, prema riječima policije, bila i prilično dobre kvalitete, a kriminalcima, navijačima i huliganima služilo je u njihovim pohodima u prosincu 2010.

Dosjetljivi je poduzetnik nedopušteno oružje uvezao u Hrvatsku tako što je namjerno krivo deklarirao robu na maštovite načine. Tako je, na primjer, teleskopska palica, sklopivo oružje koje se razvlači u štap, inače popularni dodatak opreme na nogometnim utakmicama, postala “štap za pomoć pri hodu”.

– Skakavce je tvrtka prodavala u veleprodaji za 10 do 25 kuna, teleskopske palice po 20 kuna, metalne boksere po 15 kuna te šurikene, odnosno metalne zvjezdice, kojima su se koristili japanski ratnici, za 20 kuna, a nunčake također za 20 kuna – objasnio je Ivan Matijević iz Državnog inspektorata. Cijene kod preprodavača u uličnoj prodaji bile su i četiri, pet puta više.

Klijenti većinom mladež

Libin X. u Hrvatskoj je prijavljen dulje od šest godina, ima status stranca na stalnom boravku. Kažnjen je novčano kao odgovorna osoba pravomoćno na Prekršajnom sudu. Kao odgovorna osoba treba platiti 12.000 kuna, a tvrtka 70.000.

– Opasno oružje prodavano je većinom mladeži, kod koje zadnjih mjeseci bilježimo veći broj zapljena – istaknuo je Damir Maračić iz PUZ-a. Još se provjerava i podrijetlo ostale pronađene robe, ukupno 4350 artikala – rekli su u Carinarnici.

Komentara 33

ME
meduza191
14:01 14.01.2011.

Prodavao je zato što je mogao. Za ovo su isključivo krivi državni službenici, počevši od carinske kontrole na dalje.

XN
xnet0822
22:17 14.01.2011.

Ohooo, opet netko udara po Janjičarima ! No, no ! Sad mi je stvarno dopiz***o, nekog ću prijaviti Adminu - i onda mu ne gine hlađenje !

XN
xnet0822
20:00 08.02.2011.

Slušaj ti mene, stvarno mi je dosta tvojih gluposti što si ovdje nadrobio kao i tvog laganja i prijetnji ... Može ti se dogoditi da te prijavim Adminu i to odmah - onda ti ne gine trajna zabrana pristupa komentarimaa \"Večernjeg\" , a ne bi ti bilo loše da odeš u Vrapče posjetiti Neuropsihijatra jer tebi očito nije u glavi sve kako bi trebalo biti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije