Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ PEKINGA
Povratak na članak

Kineski ministar istaknuo važnost EU za Kinu: 'Nadamo se da će postići stratešku autonomiju'

Kina smatra EU vrijednim strateškim partnerom i želi s njome surađivati, ali smatra da su odnosi opterećeni vezama s trećim stranama. Kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang kaže kako se nada da će Europa postići stratešku autonomiju, pritom sugerirajući da bi za kinesko-europske odnose bilo korisno udaljavanje EU od SAD-a

Komentari 4

Avatar Bobiii
Bobiii
11:24 07.03.2023.

EU je američka kolonija i nema nikakve šanse da se iščupa iz željeznog zagrljaja. Da bi SAD preživjela dedolarizaciju,EU mora propasti.

VL
DU
Deleted user
08:49 08.03.2023.

Svijetu je u svakom slučaju potreban balans. Uz jednu silu i jednog gazdu toga nema. Uostalom to vidimjo. Već neko vrijeme SAD se ponaša kao gospodar svijeta i što nam je to donijelo ? Malo dobroga. Tako da postojanje ie i druge strane ili druge opcije je dobro rješenje za čitav svijet. U ovom trenutku jasno SAD u stvari gura kineze i Ruse jedne drugima u zagrljaj, ali u nedalekoj budućnosti ne treba zaboraviti niti na Indiju koja isto uz ovakvu konstelaciju snaga i ovakvo ponašanje SAD-a sigurno neće ići sa njima. Znači ostaju SAD i Europa koja potpuno gubi svoj identitei postaje mali od kužine SAD-u, i tu su još Britanija, Australija i Kanada, možda Japan, ali više manje tu je kraj priče. Tako da potencijali SAD-a su puno manji nego ove druge strane, a to vjerojatno i je razlog za ovakvu nerazumnu politiku SAD-a.

VL
VA
vadis1
13:37 07.03.2023.

Ameri su prvi i glavni. EU je skup drzava. Kinom vladaju komunisti koji to nisu.

VL
WT
WTF!
10:37 07.03.2023.

EU + Kina strateški partneri? Ameri nisu nimalo sretni tom idejom. Već ionako imaju u planu sankcije protiv Kine i po njihovom bi iste trebale prvo pokrenuti države članice G7. Perfidno i podmuklo miniranje partnerstva sa Kinom u samom začetku.😠

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.