Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pentagon zabrinut
Povratak na članak

Kineski dijelovi otkriveni u američkim vojnim avionima

Ministarstvo obrane tvrdi kako incidenti podcrtavaju potrebu za većom predostrožnosti proizvođača naoružanja

Komentari 8

Avatar Dolar=0
Dolar=0
13:43 11.03.2014.

Ova vest je stara par godina

VL
Avatar Dolar=0
Dolar=0
19:33 11.03.2014.

Xaron nije nebuloza nego istina vest je od novembra 2011 VAŠINGTON - Uvalili im robu s tezge! Američki avioni, brodovi i čak rakete napunjeni su švercovanim čipovima kineske proizvodnje, zbog čega preti opasnost da će početi da promašuju ciljeve! Tošuju ciljeve! To je utvrdila istraga čije rezultate je ovih dana Senatu SAD predstavio Komitet za oružane snage. Broj falsifikovanih delova u američkoj vojnoj tehnici najverovatnije premašuje milion komada! Po mišljenju senatora, to je samo vrh ledenog brega, jer je komisija videla samo deo lanca isporuka. Zato se sumnja da se hiljadama američkih borbenih aviona i brodova upravlja pomoću uređaja sa švercovanom kineskom elektronikom. Ona se koristi u transportnim avionima „boing C-17“, „lokid martin C-130J super-herkules“, na helikopterima „si najt“ pa čak i u protivraketnim sistemima. U čak sedam od 10 slučajeva domovina neoriginalnih delova bila je Kina. Još 20 odsto došlo je iz Kanade i Engleske, zemalja koje su baza za preprodaju kineskih falsifikata. Za vreme rasprave u Senatu prikazane su fotografije s tržišta elektronike u jednom kineskom gradu. Senatski komitet je zatražio da Kina hitno zatvori svoje crno tržište elektronike. Kineski eksperti kažu da su ove optužbe neosnovane. Jedini izlaz za SAD je da kupuju delove u Koreji i Japanu, ali tada će njihova cena biti nekoliko stotina puta veća. To teško da će odgovarati Pentagonu, koji u narednih 10 godina mora da smanji troškove za kupovinu novog naoružanja za 450 milijardi dolara.

VL
GI
goran.ivancic.35
15:41 11.03.2014.

Klasika ugraduj jeftino,naplacuj skupo!

VL
AA
aabbcc
15:52 11.03.2014.

Ni mnogo jednostavniji proizvodi od aviona se ne mogu proizvesti bez Kine i njihove proizvodnje.

VL
Avatar EI Indio
EI Indio
09:52 12.03.2014.

Koje nebo da očiste? Pa u Srbiji su su umesto dva dana borili 72 dana i to su bili 100 puta nadmoćniji i imali na kraju veliki minus Čak i jedan B2 Missuri završio na otpadu u spačvanskim šumama kodpačvanskim šumama kod Županje. F117 je utišao o penziju . Rusi imaji mnogo bolje verzije Neve a tu je nove verzije S 300 Sa Rusijom taj odnos je najmanje nerešen . Ako su po Srbiji prošli kao bosi po trnju, onda se može mislet kao bi tek sad prošli . Dovoljno da kinezi aktiviraju svoje čipve u USA avijaciji i eto samoljeta koji sami padaju

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
14:54 11.03.2014.

I oni traže jeftiniju robu!

VL
NE
Nepokolebljiv
08:22 12.03.2014.

Gledam fotografiju ovog A-10 super aviona za podrsku trupa na tlu i unistavanje tenkova i oklopnih vozila koje trenutna administracija u Bijeloj Kuci zeli poslati na smetliste i mislim si kako bi desetak ovih aviona u rukama ukrainskih pilota predsjednikuu Putinu ustedjelo puno para na gorivu za tenkove - nebi vise imao puno zednih tenkova. AVSAC radarski avioni su vec rasporedeni u zemljama u blizini i potrebno je samo desetak F-22 i B2 da ociste nebo od ruskih lovaca i neutraliziraju radarske stanice i protuzracne rakete pa da A- 10 pomognu Ukraincima osloboditi oteti Krim i lakomom "medvjedu" otupiti zube za buduce napade na druge susjede . Moramo uvidjeti da poslije Ukraine Putin ima na redu Azergajdan i Kazahstan radi bogatstva naftom koja je sada uz pomoc napredne zapadnjacke tehnologije dostupna a koju sovjeti nisu vise mogli dosegnuti.

VL
XA
xaron
16:34 11.03.2014.

Los članak. Objavljivanje ovakvih nebuloza samo ukazuje na dno koje je dostiglo naše novinarstvo. Uistinu se radi o upotrebi jakih perkamentnih magneta, a koje nije moguće dobiti bez nekih rijetkih elemenata (rare earth- neobijum...). Preko 90% tih se proizvodi u Kini a sama proizvodnja je jako prljava i opasna po okolinu i zaposlene. Bilo je nekoliko radnika u US koji su ih proizvodili ali su zatvoreni zbog velikih gubitaka . Ako Ameri stvarno trebaju te jake magneta u svojim avionima, nemogu zaobići Kinu, sviđalo se to nekima ili ne.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.