Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRTNA KAZNA

Kineska televizija pratila ubojice od zatvora do pogubljenja

naw kham,pogubljenje (1)
Reuters/PIXSELL
01.03.2013.
u 20:39

Nisam mogao dobro spavati protekla dva dana. Nedostaje mi majka, rekao je Naw Kham prije pogubljenja.

Kineske su vlasti smrtonosnom injekcijom pogubile četvoricu stranaca koji su osuđeni za ubojstvo 13 kineskih ribara na rijeci Mekong 2011. godine, prenosi BBC. Među ubojicama je bio i Naw Kham poznat i kao Kum, Burmanac koji je bio na glasu kao jedan od najmoćnijih trgovaca drogom u Zlatom trokutu Tajlanda, Laosa i Burme.

Slučaj je zanimljiv i po tome što je dobio veliku pozornost državne televizije CCTV. Njihove su kamere pratile put četvorke od zatvora do mjesta u Kunmingu na kojemu su pogubljeni – jedino što nisu zabilježile jest samo pogubljenje. Takvo praćenje slučaja, navodno prvo u novijoj kineskoj povijesti, izazvalo je negativne reakcije u dijelu javnosti.

CCTV je u četvrtak objavio intervju s Khamom.

– Nisam mogao dobro spavati protekla dva dana. Nedostaje mi majka. Vrlo je bolno što ne mogu biti s djecom. Moja majka ne zna da sam uhićen i brinem se da neće to moći podnijeti kada dozna – rekao je Kham.

Mrtva tijela ribara pronađena su na dva kineska teretna broda u listopadu 2011. godine, na tajlandskoj strani Mekonga. Državni mediji tvrde da su Naw Kham i njegovi partneri u zločinu, Tajlanđanin Hsang Kham, apatrid Yi Lai i Zha Xika iz Laosa, u napadu na brodove surađivali s tajlandskim vojnicima.

Skupina je uhićena u Laosu i dovedena u Kinu u svibnju prošle godine. Osuđeni su za ubojstvo s predumišljajem, krijumčarenje droge, kidnapiranje i otmicu brodova. Osuđena su još dvojica članova bande – jedan na smrtnu kaznu uz odgodu, a drugi na osam godina zatvora. Tajland je također pokrenuo istragu o navodima da su njihovi vojnici sudjelovali u zločinu.

>> Kineska dužnosnica pogubljena zbog pronevjere i primanja mita

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:03 01.03.2013.

Hvala Bogu da jos ima drzava koje znaju sto ciniti sa takvim okrutnim ubojicama

CH
chemica
22:27 01.03.2013.

To bi bio prvi "Big brother" kojeg bih pogledao s najvećim užitkom. Domaću verziju s domaćim sudionicima, naravno. Ivo Sanader, put od mladog pjesnika do izdajnika i metka u potiljak. Uvod, razrada priče i epilog. Da, to bi bila pravaa televizijska umjetnost. Big brother u kojeg se ne bi gurala Ava Karabatić.

Avatar oris2
oris2
07:51 02.03.2013.

ako ikada Kina preuzme vodstvo na svijetu ovako ce to izgledati:,zeljezna ruka i pogubljenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije