Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s Grabar-Kitarović

Kina spremna povezati svoje inicijative s razvojnim ciljevima RH

Kolinda i Kinezi
Foto: predsjednica.hr
13.11.2015.
u 16:25

Poseban naglasak na sastanku Grabar-Kitarović i Dua bio je i mogućnostima za snažniju kulturnu te regionalnu i lokalnu suradnju dviju država.

Kina je spremna povezati neke svoje incijative s razvojnim ciljevima RH, rekao je član Tajništva Centralnog komiteta Komunističke partije Narodne Republike Kine Du Qinglin na sastanku s predsjednicom Republike Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu, priopćeno je s Pantovčaka. 

Du je izrazio zadovoljstvo postignućima nedavnog državnog posjeta Grabar-Kitarović Kini i smatra ga iznimno važnim zbog dogovorene sadržajnije i dinamičnije suradnje dviju država. Naglasio je kako je njegov posjet ima za svrhu početak provedbe političkog dogovora Grabar-Kitarović i kineskog predsjednika Xija Jinpinga s ciljem pokretanja projekata u područjima turizma, infrastrukture, proizvodnje i trgovine, navodi se u priopćenju.

Istaknuo je izniman geografski položaj Hrvatske kao ulazne točke kineskih ulagača na tržište Europske unije te izrazio spremnost Kine da poveže svoje inicijative, posebice "Kina+16" te "Jedan pojas jedan put" s razvojnim ciljevima Republike Hrvatske. 

Poseban naglasak na sastanku Grabar-Kitarović i Dua bio je i mogućnostima za snažniju kulturnu te regionalnu i lokalnu suradnju dviju država. 

 

>> Grabar-Kitarović i Pahor o protočnosti granica: Potrebno izbjegavati incidente 

>> 'Hrvatska je važna za kinesku inicijativu Jedan pojas, jedan put'

Komentara 8

Avatar superhik74
superhik74
21:29 13.11.2015.

Hrvatska populacija je jedan stambeni blok u bilo kojem velikom Kineskom gradu.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:08 13.11.2015.

Pruga, pruga, pruga... po stoti put treba ponovit, nakon autocesta nasušna je potreba pruge izgardit naročito prugu RI - ZG... a obzirom da novaca nemamo neka Kinezi grade a imaju interesa jer im zanimljiva luka Rijeka .. ima netko pametan poradit na tome jer nam dosta tsunamija Čačićevih ili čiji su već bili a na kraju od svega ništa

CI
cinbenik
18:33 13.11.2015.

Pa zasto im nije ponudila autoceste u koncesiju.Trilateralna presednica laznih domoljuba je trebala ka ugledna NATO sluzbenica odavno nekim vezama nekoga dovest ,umjesto sto sa komunistima dogovara ,u ime seba,neke poslove.Tito i partizani su jako postovani u Kini,,bilo bi interesantno vidjeti kako se ponasa sumnjivo legalna i presednica podjele Hrvata na tu temu u Kini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije