Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBIO 20 KILOGRAMA

Kim Jong-un u fokusu javnosti nakon gubitka kilograma, pojavljuju se brojne teorije

Kim Jong-un
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/3
29.10.2021.
u 23:54

Iz Sjeverne Koreje poručuju kako Kim nema zdravstvenih problema te kako je gubitak težine rezultat napora da poboljša svoju tjelesnu građu

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un posljednjih je mjeseci znatno smršavio, a vjeruje se da je izgubio oko 20 kilograma. Južnokorejska nacionalna obavještajna služba koristila je tehnike umjetne inteligencije i druge metode kako bi istražila Kimovo stanje, a vjeruju kako on pokušava vratiti naklonost javnosti koja je poljuljana velikim ekonomskim problemima. 

Njegovo je zdravlje posljednjih mjeseci, nakon što se pojavio vidno mršaviji, u središtu pozornosti. Unatoč njegovu izgledu, iz Sjeverne Koreje poručuju kako Kim nema zdravstvenih problema te kako je gubitak težine rezultat napora da poboljša svoju tjelesnu građu. Napominju i kako je nastavio svoje redovne javne aktivnosti.

Ipak, tabloidima su počele kružiti glasine kako je u jednom od nedavnih javnih nastupa koristio dvojnika. Nacionalna obavještajna služba (NIS) odbacila je takve tvrdnje, piše The Guardian

NIS navodi kako je Kimova težina pala sa oko 140 kilograma, na 120 te kako je on visok oko 170 centimetara. Ističu i kako je Kim ove godine bio 70 dana angažiran u javnim aktivnostima, što je povećanje od 45 posto u odnosi na isto razdoblje prošle godine. 

Nakon 10 godina na vlasti, Kim se bori s prevladavanjem onoga što se čini kao najteže razdoblja njegove vladavine. Ekonomske poteškoće pogoršala je pandemija koronavirusa, koja je otežala trgovinu s Kinom, iako Sjeverna Koreja nije prijavila niti jedan slučaj zaraze koronavirusom. 

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
10:59 30.10.2021.

Njegova frizura je zakon. Doslovno.

DU
Deleted user
15:04 30.10.2021.

solidarnost sa narodom...kad oni gladuju,mogu i ja

DU
Deleted user
15:37 30.10.2021.

Na metar i 70 je normalna težina odraslog muškarca u najboljem slučaju negdje oko 75 kila. To znači da debeljko još uvijek ima oko 45 kila preveč...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije