Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijedak odlazak u inozemstvo

Kim Jong Un stigao u Rusiju uz američko upozorenje da ne prodaje oružje

First views of North Korea's Kim disembarking from train in Russia
Foto: OLEG KOZHEMYAKO TELEGRAM CHANNEL
1/4
12.09.2023.
u 17:37

Kim rijetko putuje u inozemstvo, zapravo je tek sedam puta napustio zemlju i dvaput je prešao granicu između dviju Koreja u 12 godina koliko je na vlasti.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un stigao je u utorak privatnim vlakom u Rusiju dočekan zvucima vojnog orkestra na razgovore s predsjednikom Vladimirom Putinom, a sastanak je praćen upozorenjem Washingtona neka ne sklapa nikakve ugovore o trgovini oružjem.  Kim je u nedjelju otputovao iz Pjongjanga svojim vlakom maslinasto zelene boje, izvijestili su u utorak sjevernokorejski mediji, a prate ga najviši dužnosnici vojske i vojne industrije.

Videosnimke koje je objavila ruska televizija pokazuju Kima kako se smiješi dok izlazi iz vlaka i kroči na crveni tepih prostrt na željezničkoj postaji na ruskom dalekom istokom gdje mu je dobrodošlicu izrazilo izaslanstvo, a zatim je odmah zasvirao vojni orkestar. 

Ruski izvor upoznat s putovanjem rekao je agenciji Reuters ranije da je Kim u utorak ujutro izašao iz vlaka kako bi pozdravio ruske dužnosnike u Kazanu, glavnom željezničkom ulazu za ruski daleki istok, a zatim je nastavio putovanje.  Snimke koje je objavio Oleg Kožemjakin, guverner ruske dalekoistočne regije Primorski kraj, pokazuju Kima posjednutog u veliku bijelu stolicu u razgovoru s izaslanstvom koje je vodio Aleksander Kozlov, ruski ministar prirodnih bogatstva.

VIDEO: Sjeverna Koreja objavila fotografije Kim Jong Una kako odlazi u Rusiju

Kim rijetko putuje u inozemstvo, zapravo je tek sedam puta napustio zemlju i dvaput je prešao granicu između dviju Koreja u 12 godina koliko je na vlasti. Od toga četiri su putovanja bila u Kinu, koja je glavna politička saveznica Sjeverne Koreje. "Bit će to sveobuhvatan posjet", najavio je ruski glasnogovornik Dmitrij Peskov. "Dva će izaslanstva pregovarati i zatim, bude li potrebno, dvojica lidera nastaviti će razgovor u četiri oka". 

Razgovori bi mogli obuhvatiti i humanitarnu pomoć Sjevernoj Koreji te sankcije Vijeća sigurnosti nametnute Pjongjangu zbog nepoštivanja zabrane razvoja nuklearnog oružja i ispaljivanja balističkih raketa. Američki dužnosnici, koji su prvi najavili da će se taj posjet realizirati, ocijenili su da bi  Rusija i Sjeverna Koreja mogle razgovarati o opskrbi Rusije sjevernokorejskim streljivom radi nastavka agresije na Ukrajinu.

Iako na stranici samita u Vladivostoku o tome nema potvrde, Kimov vlak prošao je spoj kod ruske daleke luke Vladivostok gdje Putin sudjeluje na gospoarskom forumu te je nastavio put, izvijestile su japanska agencija Kyodo te južnokorejski medij sugerirajući da bi se mogao susresti s Putinom na kozmodromu Vostočnij.  Na istočnom gospodarskom forumu u Vladivostoku Putin je kazao da planira ići na kozmodrom Vostočnij, udaljen više od 1500 kilometara sjeverno, ali nije rekao planira li se susresti s Kimom.  Tek je kratko kazao da ima vlastiti program i dodao: "Kada stignem tamo, znat ćete".

VEZANI ČLANCI:

 

 

Komentara 12

Avatar Mlečanka
Mlečanka
18:58 12.09.2023.

mali frajer Kim je uvik šarmantan i nasmijan..🫠

VU
Vuk35
18:14 12.09.2023.

Hahahah kao da oni imaju utjecaja na njega. To kao kada su rekli Iranu da ne prodaje bezposadne letilice Rusiji, ovi su bili prestrašeni pa ih "poslušali"🤣 Globalističkoj tiraniji Amerike je došao kraj.

Avatar ZLO
ZLO
18:21 12.09.2023.

Čuj, uvest će mu sankcije ... 😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije