Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez dlake na jeziku

Kerum: Hrvatska vlast, i lijeva i desna, prodaje muda pod bubrege

split,gast,portal (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/7
06.03.2013.
u 12:32

Predsjednik Ivo Josipović iz prvog je reda slušao kako splitski gradonačelnik kao najveće štetočine proziva banke i poreznu poručujući da će nam biti još gore

Otvaranje međunarodnog sajma Gast u Splitu, na kojemu je bio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, bila je prilika splitskom gradonačelniku Željku Kerumu da na govornici progovori o problemima koji ga i samoga tište, ne kao gradonačelnika, nego poduzetnika.

– Ne vidi se izlaz iz situacije i smjera kojim idemo. Ja situaciju u poduzetništvu i gospodarstvu znam odlično, u sličnoj sam situaciji kao i ostali. Za nas je pojam natjecanja i utakmice bio tko ima više radnika, a sada se natječemo tko će imati manje ljudi. To je žalosno što hrvatska država i vlast, bez obzira bila ona lijeve ili desne ideologije i svjetonazora, to ne primjećuje, nego doslovno prodaje muda pod bubrege – ispričavam se na izrazu. To je puno teorije, a prakse nikakve – u mikrofon je skresao Kerum i dobio sramežljiv pljesak usred govora koji je nastavio bez dlake na jeziku.

– Najveće štetočine poduzetništva su banke i porezna. Porezna nema razumijevanja, ide s represivnim mjerama, namet na namet, a banke da i ne spominjem, godinama rade štetu firmama. Došli smo do situacije da praktično ne možeš dalje funkcionirati. Mislim da ne idemo u dobrom smjeru i da će biti još puno gore! – zaključio je Kerum i dodao da će u Hrvatsku dolaziti strane tvrtke koje će graditi ceste, kao što je slučaj i u Sloveniji. Poručio je da treba prestati s teorijom i početi s praksom.

Predsjednik Josipović otvarajući sajam rekao je da kriza dominira našim društvom, a organizacija ovakvog sajma unosi optimizam.

– Danas je pitanje nezaposlenosti i i siromaštva ključni problem. Nadam se da će program poticanja investicija dovesti do smanjenja nezaposlenosti i da će dogodine biti bolje – poručio je Josipović ne osvrćući se na Kerumovo izlaganje koje ni poslije nije želio komentirati.

Sajam Gast obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, kave, namještaja, vina i turizma.

>>'Kerum nas je prevario. Split će postati novi Napulj!'

Komentara 12

CR
crogerman
12:56 06.03.2013.

chemica Keruma nazvati budalom bi bio ogroman kompliment!Jeza mi dođe kad si zamislim kakvi su tek njegovi birači!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:01 06.03.2013.

Svi na ovim prostorima jos od 1918 prodaju jaja pod bubrege.

SD
Sonja Daisy
14:07 06.03.2013.

promijenila se odavno vlada, ali naslovi u novinama nisu, samo su druga imena u igri...svaka vlada u Hrvata - nepoštena vlada sinonim za lopov - političar bilo bi nam možda bolje da neko vrijeme budemo kao Belgijanci, bez vlade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije