Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kći Špendićevih: Da liječnici nisu pustili mog oca, on ne bi ubio majku

novska
Foto: Tomislav Miletić/24 sata
1/2
17.10.2009.
u 17:53

– Sestra me nazvala telefonom pet minuta prije nego što se to dogodilo. Kazala je da će uskoro doći k meni. Naše su kuće blizu, između nas je crkva i nekoliko kuća. Da sam znao što će se zbiti, pojurio bih da je spasim – kazuje Borkin mlađi brat Nedeljko.

Ubojstvo Borke Špendić (43), koju je suprug Marko (57) nožem izbo po leđima u kupaonici obiteljske kuće, užasnula je mještane Stare Subotske. Svi su znali da Marko boluje od PTSP-a, da je pio i bio nasilan prema znatno mlađoj supruzi, s kojom ima kćer (24) i sina (20), ali nitko nije očekivao takav rasplet. Još je poraznije to što je ubojstvo počinio tijekom vikenda, na koji je bio pušten iz Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači. Nakon ubojstva se objesio, a sin i susjed su ga uspjeli skinuti s konopca, ali je s teškim i za život opasnim ozljedama, u komi, prevezen u bolnicu u Novu Gradišku.

Da sam barem pojurio
– Sestra me nazvala telefonom pet minuta prije nego što se to dogodilo. Kazala je da će uskoro doći k meni. Naše su kuće blizu, između nas je crkva i nekoliko kuća. Da sam znao što će se zbiti, pojurio bih da je spasim – kazuje Borkin mlađi brat Nedeljko (40). Govoreći o šogoru, kaže da je bio nasilan, da je Borku zlostavljao te da je zbog toga odlazila k kćeri i u Njemačku. Jedno je vrijeme pio, ali je prestao, a dijagnosticiran mu je i PTSP nastao u ratu. Hrvatski je branitelj od prvog dana i vozio je sanitetsko vozilo.

– Već ju je pokušao ubiti lani u Lipovljanima nožem i konopcem, ali potom je otišao na liječenje. Došao je kući u petak, nije pokazivao znakove agresije pa nitko nije očekivao da će se to dogoditi – napominje Nedeljko.

Sin i kćer nisu htjeli razgovarati, ali kći Jelena ipak se predomislila i ispričala nam da je ogorčena na dežurnog liječnika u intenzivnoj skrbi u bolnici u Novoj Gradiški jer je bio drzak prema njoj.

Riješit ću se policajaca
– Jasno mi je da mi je otac ubio majku, ali on je moj otac. Pitala sam liječnika kako je, a liječnik je rekao da je u komi, da smo trebali paziti na njega pa da ne bi bio tu te da ne želi rješavati obiteljske tragedije. Na moju primjedbu da ću oca premjestiti u drugu bolnicu, kazao je: “Samo izvolite, još bolje jer mi neće više visjeti nad glavom dva policajca” – ogorčena je Jelena.

Napominje da nitko ne pomaže žrtvama obiteljskog nasilja, kakvo je proživljavala i njena majka. Ne nudi joj se psihijatrijska ni druga pomoć.

Hvali liječnike u Popovači, ali kazuje da njena oca nisu smjeli pustiti na vikend doma.
– Da je ostao, majka bi mi danas bila živa, a otac ne bio bio životno ugrožen – kaže Jelena.

Ključne riječi

Komentara 5

GV
goran vrtaric
22:52 18.10.2009.

Hvala demokrati sto ne objavljujete komentare, pitam se za koji k......ac uopce postoji ova stranica?????????????

Avatar gilera
gilera
21:17 20.10.2009.

hrvat1941,boli nas kurac za staru subocku,koga zanima kako se zove,

OB
-obrisani-
18:21 17.10.2009.

Nije Stara Subočka, već Stara Subocka. Zar je problem malo bolje se raspitati o nazivu mjesta?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije