Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKNADNA PAMET Nakon dva i pol mjeseca od oslikavanja zida torcidaše opalili po džepu

Kažnjeni zbog murala za Borisa i Dina Dvornika

05.12.2008.
u 19:49

Prije dva i pol mjeseca čestitali su im Splićani, veličali ih mediji. Momci iz Torcide Mertojak predstavili su tada prekrasan 15-metarski mural posvećen prerano preminulima Borisu i Dinu Dvorniku.

Stajala ih dozvola
A sada su svi koji su sudjelovali u oslikavanju zaradili kazne od po 200 kuna!

– Jest, istina je, nismo imali dozvolu za oslikavanje zida. No smeta nam to što nam nitko ništa prigovarao nije dok smo na muralu radili, mogli su nas tada upozoriti, a ne kazne poslati dva i pol mjeseca poslije toga – kazuju nam Toni i Marko koji su, s još šest prijatelja, radili na muralu.

Trebalo im je desetak dana, utrošili su i vrijeme i novac za mural kojem se svi dive.

Zid ljepši nego prije
Prije samog slikanja morali su urediti zid koji je bio prepun rupa, samo za to trebalo im je 30-ak kilograma “kita”. Sugrađani koji su ih vidjeli što rade sami su se zaustavljali i davali podršku, čak i novac.

– Onakav zid kakav je bio prije zapravo je bio ruglo grada. Svi smatraju da je ovako ljepši, a usto smo odali počast našim sugrađanima – govore nam autori.

Kazna im je stigla iz splitskog Gradskog poglavarstva. Momci iz Torcide Mertojak ne znaju pripada li zid Gradu ili Elektrodalmaciji, od koje su prešutni pristanak dobili.

– Malo nakon što smo napravili mural oni su na rasvjetnom stupu postavili reflektor koji ga obasjava tako da se i noću jasno vidi. Mislili smo da je to dokaz da smo napravili lijepu stvar – kažu Toni i Marko.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije