Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakoni u Crkvi
Povratak na članak

Kazna svećenicima pedofilima povećava se sa 10 na 20 godina

Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi naznačio je kako nove norme predviđaju i "ubrzavanje procedura kako bi se učinkovito sučelilo s hitnim i teškim situacijama".

Komentari 7

OB
-obrisani-
19:04 15.07.2010.

Koliko sam ja shvatio, nikakva kazna nije povecana, nego je vrijeme zastare delikta produljeno sa 10 na 20 godina.

VL
OB
-obrisani-
16:26 16.07.2010.

\"Među zločine protiv vjere spada, na primjer, i zaređivanje žena za svećenike.\" ??? malo talibanski , a ?

VL
KR
Kronika
17:57 15.07.2010.

Pa tko bu onda služil maše, ak nam vsi velečasni odideju v bajbok. Em ga ne niti janoga poštenoga i čistoga.

VL
OB
-obrisani-
18:24 15.07.2010.

U redu! Ovo je prvi put da je crkva krenula u susret vremenu u kome djeluje! Pozdravljam i nadam se manje problema koje će morati sankcionirati ali koje će sigurno sankcionirati kad se dogode!

VL
OB
-obrisani-
00:21 16.07.2010.

+ - 15.07.2010. u 19:04h mraf je napisao/la: Koliko sam ja shvatio, nikakva kazna nije povecana, nego je vrijeme zastare delikta produljeno sa 10 na 20 godina mraf dobro si vidio ma oni sami sebi sude specijalnu im treba sisnutut unutra sa interpolom pa nek malo prorovare´strucne osobe kako koga treba banda je to lopovska digli zastaru na 20 godina hvale vrijedno dajte samo da cujemo bar jednom kojeg su to popa do sad zatvorili

VL
AG
Agramer198
22:38 16.07.2010.

Ne talibanski je kada drmneš ženu s kamenom u glavu jer se vani ljubila... Ovo je tak kak je, tradicija i dugi niz godina su učinili da stvari idu po inerciji same od sebe. Da se razumijemo nemam niš protiv da žene budu svećenice, biskupice etc., ali trebati će vremena da promijene dogode. Na tome se radi, ali ne možeš ti najstariju organizaciju s neprekinutim djelovanjem s kojom se po duljini postojanja u moderno doba može jedino Kinesko Carstvo mjeriti preokrenut za 50 godina.. treba vremena.

VL
OB
-obrisani-
17:54 18.07.2010.

Isus Krist koji je ustanovio Crkvu svoju i posvetio apostole za svećenike izričito ne želi ŽENE za svećenike jer bi to bio neposluh Njemu. One mogu biti časne sestre i tu ostvariti svoju posvećenost ili mogu u sakramentalnom braku izroditi djecu pa njih poučavati i vršiti njima ulogu svećenice. ZAŠTO NE ŽENE SVEĆENICE??? Zato jer je svećenik zamjenik Isusa Krista (obučen u Krista) ZARUČNIKA a pastva je zaručnica. Svećenik je dakle muški princip zaručnika. Isus je rekao mističarima DA NEĆE SILAZITI U PRETVORBI U HOSTIJU KADA TO BUDE ZAZIVALA ŽENA! Ne zato što bi imao što protiv žena nego zato što ON tako nije uspostavio i što se radi o neposluhu. A poslušnost je na velikoj cijeni kod Boga, većoj od žrtve, isto kao i milosrđe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.