Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džihadisti sa Sandžaka

Rekao da ide studirati, a onda se javio: Majko, ti si mi sada neprijatelj

Mirza Ganić
Foto: Facebook
04.01.2014.
u 13:48

Imao sve petice - 
Novopazarac je imao 20 godina, a bio je najbolji učenik u gimnaziji.

„Ja, Mirza Ganić, nisam poginuo“, svanulo je na njegovom facebook profilu dva dana nakon što je u javnost izašla vijest o njegovoj smrti koju uz Mirzine suborce potvrdili i sirijski vojni izvori navodeći da je u borbama kod Aleppa ubijen dvadesetogodišnji Mirza Ganić iz Novog Pazara, zamjenik zapovjednika zloglasne brigade Jaysh Muhamed Qa’atiba, Bajre Ikanovića koji je bio predvodnik selefijskog pokreta u Hadžićima i zajedno sa Mirsadom Bektaševićem i Abdulkadirom Cesurom osuđen za terorizam.

U praksi je poznato kako nakon smrti visokopozicioniranih boraca u redovima mudžahedina zbog podizanja morala ne objavljuju informacije o smrti njihovih zapovjednika te ih sakrivaju dokle god je to moguće. S obzirom da su i Mirzini suborci potvrdili njegovu smrt malo tko vjeruje kako je Mirza živ unatoč poruci na Facebooku. U Novom Pazaru za Mirzu kažu kako je bio učenik generacije u osnovnoj školi te je imao sve petice u novopazarskoj gimnaziji. Dva mjeseca prije završetka školske godine otišao je u Siriju i postao sveti ratnik džihada i do tada su mu neprijatelji svi pa čak i majka, stric, dosadašnji prijatelji...

Regrutirali ga u džamiji

U obitelji Ganić svi su bili šokirani Mirzinim odlaskom u Siriju.

- Putovanje je pripremao godinu dana. Majci, ocu i meni pričao je kako se sprema ići u Kairo, gdje će navodno studirati matematiku. I svima nam je lagao. To jutro, kad je otišao, spakirao je stvari u torbicu. Jednu majicu, traperice i tenisice. U pet ujutro je probudio majku i oca, poljubio ih i rekao da ide. Javio se nekoliko dana kasnije sa Turske granice i rekao da je otišao u džihad. Svi smo se šokirali, govori Džemil Ganić, Mirzin stric je za beogradski Blic objasnio kako se jedan uzoran mladić, odličan đak i vjernik regrutira za vehabijski pokret .

- Njega i još dvojicu regrutirali su u džamiji u Novom Pazaru. Usadili su im nešto u glavu, on je poludio. Preko islama su Mirzi ušli u glavu i kao da su ga drogirali, govori Džemil prisjećajući se zadnjeg Mirzinog poziva.

- Kada se posljednji put javio telefonom preklinjali smo ga da se vrati. Rekao nam je da smo mi od sad njegovi neprijatelji, majka i ja, jer se protivimo njegovoj ideji i kako on sada vodi sveti rat na Allahovom putu u kojem mu je čast poginuti. Tada je prekinuo razgovor i od tada ga nismo više čuli, napominje Džemil Ganić.Brigada Jaysh Muhamed Qa’atiba nalazi se u gradu Azazu, četrdesetak kilometara udaljenom od Aleppa, uz granicu sa Turskom, a sastavljen je od suboraca koji su uglavnom pristigli iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova, ali ima i dobrovoljaca iz kavkaskih zemalja.

>>'Sirija cijeni podršku hrvatske Vlade, a mi ćemo to jednom Hrvatskoj vratiti četverostruko'

>>Bombardiranje u Siriji: U 12 kvartova ubijene 83 osobe

Komentara 60

BF
bf2
15:08 04.01.2014.

Još jedan manje :) zatucani idiot sad lijepo trune u sirijskom pijesku

MA
Mardin
14:26 04.01.2014.

Mirza na kolodvoru: - dajte mi kartu za Džennet, preko Aleppa...

MA
Majur
15:37 04.01.2014.

Ako su takvi u stanju u roditeljima,bracama i sestrama vidjeti neprijatelja jer su oni drugog misljenja,onda si zamislite sta su u stanju napravit "drugima"-vama......to su osobe kojima se nema sta objasnjavati jer oni priznaju samo svog alaha....primitivni isprani mozgovi,ali jako opasni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije