Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horor u Sinju

Ovčar od 50 kg napao djevojčicu: 'Strašno je bilo'

Kavkaski ovčar
Foto: ''
12.12.2013.
u 22:51

U Hrvacama pas težak 50-ak kilograma otrgnuo se s lanca i divljao po selu; svi napadnuti 
lakše su ozlijeđeni 
i odmah su 
pušteni kući

– Kavkaski ovčar težak 50-ak kilograma bacio se na 11-godišnju djevojčicu, srušio je na pod i pokušao je ugristi u predjelu rebara, gdje joj je ostala jaka ogrebotina. Reagirao sam munjevito i spasio je. Zgrabio sam lanac, dug oko metar i pol koji mu je visio s vrata nakon što se otrgnuo, i snažno ga povukao.

Na to je pas nasrnuo na mene i ugrizao me za desni but. Oborio me na zemlju, ali istrčala je kuharica iz restorana, povukla lanac i odvukla ga od mene. Na to je nasrnuo na majku djevojčice. Strašno je bilo! – prepričao je Branko Zorica iz Hrvaca, u zaleđu Sinja, horor koji su proživljavali u selu u srijedu oko 15 sati kada se pas otrgnuo s lanca, mahnitao po selu i ugrizao čak sedmero ljudi!

Nije bio agresivan

Svi napadnuti zatražili su liječničku pomoć. Na sreću, svi su lakše ozlijeđeni i pušteni su kućama. Protiv vlasnika psa (50) podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Mještani kažu da pas dosad nije bio agresivan i da je ovo prvi put da je nekoga napao. Svladali su ga tek kada mu se otkinuti dio lanca, koji mu je visio s vrata, zakvačio za miješalicu i nije mogao dalje.

Djevojčicu (11) srušio je na pod, ja sam reagirao munjevito i spasio je. Onda je nasrnuo na mene

Branko Zorica

Vlasnik ga je odveo kući. No, jučer je pas upućen na veterinarsko promatranje.– Odveli su ga policija i veterinari. Nadamo se da je zdrav, liječnici kažu da ništa nije opasno – kaže Zorica.Kad pas nekoga napadne, vlasnika se može prijaviti kazneno, za što je zapriječena zatvorska kazna ili prekršajno. Odvjetnik Branko Šerić ističe da je to stvar procjene policije ili tužiteljstva i okolnosti u kojima se napad psa dogodio.

I kaznena odgovornost

– Vlasnik psa nije kazneno odgovoran ako je sve poduzeo da se napad ne dogodi, ako je pas bio vezan i u ograđenom prostoru. Kazneno odgovara vlasnik koji opasnog psa ne vodi na lancu i s brnjicom, a njegov pas napadne nekoga. Svi ozlijeđeni imaju pravo tražiti odštetu od vlasnika u parnici. Imao sam slučaj da je pas kroz ogradu dječaku odgrizao uho i vlasnik je morao platiti 20.000 kune odštete – kaže Šerić.Inače, u jednom slučaju u Zagrebu vlasnik pit bula osuđen je na deset mjeseci zatvora jer je njegov pas u parku ugrizao djevojčicu (6) i lakše je ozlijedio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije