Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA GLASOVANJE

Katarina Peović, Možemo! i IDS podnijeli najviše amandmana na Zakon o pomorskom dobru

Zagreb: Sabor o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
13.07.2023.
u 09:47

Očekuje se buran dan u hrvatskom Saboru

Uoči sutrašnjeg glasanja i završetka rada Sabora prije odlaska na dvomjesečnu ljetnu stanku u Saboru će se danas održati izjašnjavanje i o podnesenim amandmana na Konačni prijedlog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Vezano uz taj zakon podneseno je ukupno 114 amandmana. 

Najviše ih, i to 36, podnijela saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović. Zatim slijedi klub zastupnika Možemo! koji je uoči glasanja na Zakon o pomorskom dobru uputio 34 amandmana. Tu su i 23 amandmana kluba zastupnika IDS-a, dok je nezavisni zastupnik Marin Lerotić podnio osam amandmana. Klub zastupnika Domovinskog pokreta uputio je šest amandmana, dok su po dva amandmana na Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama uputili Odbor za zakonodavstvo i klub zastupnika HDZ-a.

Na kraju, po jedan amandman podnijeli su zastupnica HDZ-a Danica Baričević, zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović te Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu. 

Budući da oporba i dalje ustraje u svojim tvrdnjama da se predloženim Zakonom na razne opasne načine pogoduje uzurpaciji i privatizaciji pomorskog dobra kao općeg, javnog dobra, očekuje se da će i danas u Saboru biti burno. 

VIDEO Peović: Zagrebom se može proći jednom tramvajem, ali kroz čak tri izborne jedinice

Komentara 3

IL
ilija26
10:48 13.07.2023.

Dovoljno ih je samo pogledati, Plenki imaš moj glas

Avatar Moodleen
Moodleen
16:45 13.07.2023.

A ko je pak ta pejović?

FR
FranjoTT
10:43 13.07.2023.

Naime bilo bi dobro kada bi PPD izvučenu lovu iz INA-e i HEP-a recimo uložio u hotelski sektor a mi mu damo koncesiju na 99 godina za udaljenosti 500 metara od mora a on za uzvrat osigurati će nam poslove recepcionera, sobarice, čistača, kuhara, konobara, radnika na održavanju okoliša i najbolje je svega je da lova ostaje u Hrvatskoj i da možemo uživati gledati kako Pavao vozi najbolje aute i žene!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije