Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNICA RADNIČKE FRONTE

Katarina Peović: Milanović je bio okrutan premijer pred radnicima. Nismo spremni sudjelovati u SDP-ovoj vladi

Zagreb: Radnička fronta o Zakonu o strancima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
19.03.2024.
u 21:09

Milanović je donosio zakone o predstečajnim nagodbama gdje su tajkunima oprošteni dugovi, a radnici su završili na ulici. Privatizirao je sve što se dalo privatizirati i ono što se nije trebalo privatizirati poput brodogradnje, poručila je čelnica Radničke fronte

Predsjednica Radničke fronte Katarina Peović gostovala je u Dnevniku Nove TV te se osvrnula na raskol SDP-ove koalicije 10 stranaka iz koje je, osim RF-a, izašao Fokus i IDS. Peović je objasnila kako su oni iz koalicije izašli jer je 5 liberalnih stranaka uvjetovalo svoj ostanak njihovim izlaskom, a nakon toga je stigla i vijest o Milanovićevoj kandidaturi na parlamentarnim izborima

- Mislim da izlazak Radničke fronte i dolazak Milanovića pod ucjenom 5 liberalnih stranaka puno govori o toj koaliciji. Milanović kada je bio premijer, bio je okrutan premijer pred radnicima. Donio je jedan od najgorih Zakona o radu, zbog kojih smo mi došli na prvo mjesto po nesigurnim ugovorima o radu. On je donosio zakone o predstečajnim nagodbama gdje su tajkunima oprošteni dugovi, a radnici su završili na ulici. Privatizirao je sve što se dalo privatizirati i ono što se nije trebalo privatizirati poput brodogradnje - poručila je. 

Dodala je i kako je RF u koaliciji bio ''zalog lijevih proradničkih politika'', dodajući kako oni nisu spremni sudjelovati u vladi SDP-a, no podržali bi ih protiv HDZ-a. 

- Kad dođe do smjene HDZ-a Milanović više ne bi imao šansu za drugi mandat, to je jedan intrinzično narcisoidni moment u kojem on odlučuje uključiti se u funkciji premijera, ali mi moramo biti svjesni da je izlazak Radničke fronte bio simptomatičan i mi smo bili kao lakmus papir - poručila je.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Šef IDS-a: Nećemo sa SDP-om, Milanović nas je iznenadio, ali otvoreni smo za koaliciju nakon izbora

Komentara 13

Avatar Seurat
Seurat
21:55 19.03.2024.

U jednom ima pravo. Milanović bi izgubio izbore za drugi mandat u svakom slučaju. Ovo mu je bio jedini način, da se preko Poniženog Peđe vrati u politiku, jer ni za što drugo nije sposoban.... No kako to obično biva previše se umislio i prebacilo ga! Nije njemu lako...

AK
Aka
21:35 19.03.2024.

Zbilja grda narav, odbili ju i sad drvlje i kamenje a taman je krenula lijepo objašnjavati Milanovićeve postupke i nadu s njime, al evo, doveli su je na rub da više nemre lagat neg mora reč sve kaj joj je na srcu, kad ionako nebu imala koristi, a niti bu prešla izborni prag da uđe u Sabor.

DO
doktorica
22:35 19.03.2024.

drugarice posadimo cvijeće.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije