Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Geodetska uprava

Karte su ukradene na dan kada su stigle i nisu bile kopirane?

Danko Markovinović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.03.2014.
u 20:15

Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Danko Markovinović tvrdi da nije istina da su karte došle prije te da su bile kopirane na vrijeme.

Ukradeni hard disk iz središnjeg ureda Državne geodetske uprave sadržavao je u tom trenutku jedine kopije satelitskih snimaka Hrvatske koje smo dobili iz Srbije. Ili tako barem tvrde izvori Večernjeg lista. I ne samo to. Isti izvori kažu da je hard disk ukraden onog dana kada je došao u geodetsku upravu.

Podsjetimo, nakon godina i godina pregovaranja, iz Beograda su krajem veljače stigle zadnje kopije karata. Po njih je išla ministrica Vesna Pusić. Ubrzo je hard disk iz prostorija uprave ukrao H. C. (34) koji je tamo, uime jedne druge tvrtke, obavljao neke poslove. Srećom, svi su brzo reagirali pa je kradljivac uhvaćen, a disk vraćen. Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc.Danko Markovinović oštro je opovrgnuo te tvrdnje ističući kako je očito da Večernjem listu netko teško laže te ne samo da se nije radilo o istom danu nego da nije riječ o jedinoj kopiji, kao što je i prije naveo. Tvrdi da se sadržaj otuđenog diska već nalazio u proceduri i odmah je pregledan te bi svaki drugi postupak osim trenutačnog od njih bio neozbiljan.

– Ako baš želite znati, ja sam taj koji čuva te kopije pa tako i vrlo dobro znam gdje se one i nalaze – rekao nam je Markovinović u telefonskom razgovoru. Glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Đurđica Čočić također je izrazila sumnju u istinitost tih tvrdnji navodeći da je upravo ona dostavila materijal u DGU, a prema njenim spoznajama, koje nam je prenijela u razgovoru, krađa se dogodila sljedeći dan. Također ne vjeruje da je bila riječ o jedinoj kopiji.

>>Ukrao hard disk s kartama koje su geodeti godinama tražili od Srbije

Komentara 13

FR
Francika
20:26 13.03.2014.

Gospon čuva kopije i zna gdi se nalaze. A gdi su originali? Ko to čuva i zna li uopće netko gdi su? Ajme, koji savjesni radnici. I tu bu nestajalo materijala ko i u Sveučilišnoj prije 30.tak godina.

DE
Dex
22:02 13.03.2014.

Ubrzo je hard disk iz prostorija uprave ukrao H. C. (34) a zašto samo inicijali? zar se bojite lopova nazvati punim imenom i prezimenom kako bi svi znali da je lopov?

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:24 13.03.2014.

Ma ima Vesna koju kopiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije