Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud im dao rok od 15 dana

Karlovački tužitelji nisu izmijenili optužnicu protiv Čolaka i Opačka

Čolak i Opačak
Foto: Borna Filic/PIXSELL
13.12.2015.
u 20:00

U zadanom roku izmijenjena optužnica nije došla na sud, a prema dopisu karlovačkom tužiteljstva poslanom na sud čini se da će optužnica ostati nepromijenjena.

Iako im je sudac zagrebačkog Općinskog kaznenog suda još prije gotovo dva mjeseca dao rok od 15 dana da izmijene optužnicu kako bi mogao donijeti presudu protiv Marina Čolaka i Dalibora Opačka za tešku prometnu nesreću u studenom 2010. kod čvora Bosiljevo kada je poginula Ivana Obad (20), karlovačko Općinsko državno odvjetništvo u zadanom roku nije to učinilo, a pitanje je hoće li to uopće i učiniti.

Karlovački tužitelji su, naime, priopćili da su sudu poslali dopis da će tek na ročištu zakazanom za srijedu, na koje je pozvan prometni vještak, nakon njegovog dodatnog ispitivanja ocijeniti treba li se mijenjati optužnica protiv dvojice optuženika za tragičnu pogibiju mlade studentice.

Treba napomenuti da je prometni vještak u ovom predmetu već prisustvovao na nekoliko rasprava te je odgovarao na sva pitanja kako bi se konačno razjasnilo kako je točno došlo do nesreće i tko je i u kojoj mjeri kriv za sudar Čolakovog ferrarija i Opačkovog nissana, a sudac Milenko Đaković je konačno zaključio raspravu tek kada nitko u sudnici više nije imao nikakvih pitanja za vještaka Zvonka Ivašića.

Međutim, kako je sam rekao, nakon što je zaključio raspravu presudu nije mogao donijeti jer nadležna tužiteljica nije optužnicu prilagodila u skladu s provedenim dokazima, a on sam nije se želio staviti u ulogu tužitelja. Karlovačku tužiteljicu prozvao je i pasivnost tijekom suđenja te joj dao rok od 15 dana da sredi optužnicu. No u zadanom roku izmijenjena optužnica nije došla na sud, a prema dopisu karlovačkom tužiteljstva poslanom na sud čini se da će optužnica ostati nepromijenjena

>> ‘Bježao sam od ferrarija da me ne bi udario’ 

>> Pet godina bez krivca za pogibiju Ivane Obad

Komentara 7

MA
Majur
21:13 13.12.2015.

Gle ih sad kako sjede kao bogeci sklopljenih ručica.....

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
00:12 14.12.2015.

Radi li tužiteljica u korist optuženih? Pustili su neka vrijeme prolazi i ublaži rane obitelji poginule. A sada gledaju kako pripadnike "zlatne mladeži" (iako nisu ni mladi!) pustiti sa uvjetnim kaznama.

OB
Objektivno...
23:37 13.12.2015.

Sklopili ruke kad su uključili automatske pilote...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije