Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudska naplata

Karlovački tjednik čeka blokada zbog tužbe Tome Vičića

tjednik
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
16.12.2011.
u 09:56

T. Vičić uređivao je i famozni KA dnevnik koji je nakon gašenja ostavio milijunske dugove na ‘'leđima'’ gradskog proračuna

Karlovačkom tjedniku uskoro bi mogao biti blokiran račun, doznajemo od direktora te gradske tvrtke Željka Obajdina. Razlog – gubitak sudskog spora s nekadašnjim kolumnistom Tomom Vičićem. U korist bivšeg novinara donesena je na Županijskom sudu u Karlovcu pravomoćna presuda po kojoj se Vičiću mora isplatiti 30.000-40.000 kuna neisplaćenih honorara. Kada se uzme u obzir kamata, iznos bi mogao biti znatno veći.

 Bezuspješno mirenje

– Moj prethodnik je sklopio s Vičićem pet ugovora, ja sam osporio jedan. To su bili bezobrazni ugovori i rekao sam Vičiću da je sramotno da je za jedan tekst primio tolike novce. Ugovor je bio vrijedan oko 6500 kuna s PDV-om. To je puno više no što dobivaju ostali suradnici – kaže Obajdin.

Navodno je Vičić na ‘'mirenju'’ bio i kod gradonačelnika Damira Jelića koji je tražio da odustane od tužbe, no Vičić na to nije pristao. Upitno je kojim će novcem dug namiriti.

 – Nisam dobio obećanja iz Grada da ćemo dobiti novac. No 400.000 kuna dugova već smo vratili, iako s manje novca – kaže Obajdin.

Ostavio dugove

Od famoznog propalog KA dnevnika, koji je uređivao Vičić i iza kojeg su ostali milijunski dugovi, po riječima direktora Obajdina, preostalo je još 500.000 kuna duga tiskari Novog lista.

– Dug će sigurno pasti na leđa gradskog proračuna i građana, kao u svim dosadašnjim slučajevima u kojima su radnici dobivali radne sporove. Krajnje je vrijeme da netko za to preuzme odgovornost – komentirao je Josip Benčić, šef karlovačkog SDP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije