Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJADVENT: KARLOVAC

Što se traži na adventu: Najbolje idu fritule, punč i kuhana rakija i, naravno, crno kuhano vino

Advent u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/7
19.12.2023.
u 11:16

Ima svega – koncerti u Glazbenom paviljonu, kreativne radionice za najmlađe u grijanoj kupoli, bogata ugostiteljska ponuda, besplatno klizanje...

Karlovački advent, tijekom kojeg se održava 80 različitih programa, započeo je još 2. prosinca na najzanimljivijim gradskim lokacijama – Aquatici, starom gradu Dubovcu, novouređenom kinu Edison te gradskom kazalištu Zorin dom – a nedavnim otvorenjem Blagdana na karlovačkoj promenadi kojom su na štulama prošetali Djed Božićnjak, Anđeo, Jelka i Grinč, božićna čarolija ušla je u sve pore ovoga grada na četiri rijeke.

Osmišljen ponajprije za stanovnike grada, ali i otvoren za sve njegove goste, Advent u Karlovcu na popularno, u blagdansko ruho odjeveno, šetalište mami brojne posjetitelje, što prigodno osmišljenim programom, što raznovrsnom ugostiteljskom ponudom čiji se mirisi iz adventskih kućica šire promenadom:

TOPLE I MIRISNE, prelivene čokoladom i jagodom – cijena fritula na karlovačkom je Adventu četiri eura, a kupiti možete majice s natpisima iz karlovačkog žargona i razne suvenire
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

– Nastojali smo prije svega stvoriti atmosferu druženja. Želimo da i ovaj advent bude svima radost, veselje i druženje s najmilijima – pokraj velikog adventskog vijenca na kojem će se četvrta svijeća upaliti ove subote govori nam gradonačelnik Damir Mandić, nastavljajući od Zorin doma prema promenadi.

Koncerti učenika

Direktorica Turističke zajednice Karlovca Marina Burić kaže kako će se na toj stanovništvu i inače omiljenoj lokaciji do kraja godine održati raznovrstan program:

– Bit će svega, od koncerata u Glazbenom paviljonu, kreativnih radionica za najmlađe u grijanoj kupoli, bogate ugostiteljske ponude, besplatnog klizanja za sve na gradskom klizalištu kod Sokolskog doma... – navodi.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Sva je događanja uistinu teško nabrojiti, spomenimo tek da ovoga petka možete uz stručno vodstvo razgledati branič-kulu i izložbu "Putevima Frankopana" na Dubovcu, u subotu se u kinu Edison održava zanimljiva radionica Zajednice tehničke kulture "Snađi se ako ostaneš sam u kući", pretposljednjeg dana ove godine u Zorinu domu bit će matineja Orašara... A na promenadi, među ostalim, slijede koncerti učenika i nastavnika Glazbene škole Karlovac, Ivane Kovač, tamburaški sastav Merak nastupit će za Božić, pjesmom će Staru godinu otpratiti Begini, a u Novu će posjetitelje uvesti Učiteljice.

Naravno, ugostiteljska ponuda na šetnici dostupna je do kraja adventskih događanja. Ispred kućice u kojoj su se krčkale kobasice Zlatko Moravac predstavlja nam ponudu svog obrta Ukus:

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

– Imamo kuhano vino, kuhani džin, razne vrste žestica; domaće dimljene kobasice, domaće ljute, burgere... – nabraja ističući kako je u ponudi njihove hrane i pića sve domaće.

Kuhano vino prodaje se za tri eura, kobasice su pet, šest.

Slatke i slane palačinke

Cijena fritula na karlovačkom je adventu četiri eura, a tople i mirisne, prelivene čokoladom i jagodom, pronalazimo kod Tatjane Bosiljevac, koja je svoj Mali caffe na Mrežnici "preselila" na promenadu. U njezinoj kućici po posebnom se receptu pripremaju slane i slatke palačinke, ima tu kobasica, hot-doga, krumpirića, donuta...

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

– Najbolje idu fritule, punč i kuhana rakija i, naravno, crno kuhano vino – kaže.

U raznovrsnoj ponudi hrane i pića jedna se kućica izdvaja jer nema ništa od navedenoga – iza leđa Morane Rožman iz paviljona Katzler gledamo majice s natpisima iz karlovačkog žargona i razne suvenire, a kod nje možete kupiti i – maglu.

– Na Adventu u Karlovcu sedam smo njegovih godina i jedina smo kućica s trgovačkom djelatnošću – vadeći s police staklenku s originalnim suvenirom kaže najpoznatija prodavačice magle.

Foto: Kristina Štedul Fabaca/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 3

CU
Cuturas
07:11 20.12.2023.

Kolko je vino u prahu?

SE
Serđo23
06:32 20.12.2023.

Sve super na adventu i na skijanju , samo da nije zima!

TU
TutoBruto
00:23 20.12.2023.

Fritule 4-7 eur (5-6kom), kobasica u pecivu 8-10 eur. Vidno manje ljudi, jos manje onih koji kupuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije