Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI VELIKE GOSPE

Kardinal Puljić predvodio misno slavlje u Komušini, nazočila i Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović, Vinko Puljić
Foto: Ured predsjednice Republike Hrvatske
1/4
14.08.2019.
u 23:00

"Naš je identitet katolički i hrvatski", kazao je kardinal Puljić

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodio je u srijedu misno slavlje u marijanskom svetištu u Komušini kod Teslića u središnjoj Bosni u kojemu je uz veliki broj vjernika sudjelovala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Puljić i Grabar-Kitarović prije mise su razgovarali iza zatvorenih vrata, a vrhbosanski je nadbiskup kazao kako on hrvatsku predsjednicu na ovom mjestu vidi kao vjernicu i stoga pozdravlja njezin dolazak.

Foto: Ured predsjednice Republike Hrvatske

Novinarima je kazao kako je tradicionalno okupljanje u Komušini u povodu blagdana Velike Gospe isključivo vjerničko i ne treba mu davati bilo kakvu političku dimenziju.

Istaknuo je ipak kako se i tim vjernicima mora jamčiti pravo na njihov identitet.

"Naš je identitet katolički i hrvatski", kazao je kardinal Puljić dodajući kako i svi drugi imaju pravo njegovati svoj identitet a svi zajedno moraju biti ravnopravni u BiH kao zajedničkoj domovini.

Kondžilo je središnje Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije i tamo se svake godine uoči 15. kolovoza okuplja na tisuće vjernika.

Uoči Veli Gospe nakon uvodnih obreda uslijedi procesija od mjesta Komušine do brda Kondžila gdje vjernici časte Gospu Kondžilsku.

Komentara 14

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:04 15.08.2019.

Religijski nepismena bagra i ovo ce napadati.

BA
barbaizamerike
23:22 14.08.2019.

Kraljica a Milanovic ce izgubiti

BR
branimir03
07:48 15.08.2019.

pa neka se ispovijedi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije