Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj je važna

Kardinal Bozanić na kanonizaciji papa: Ovo je veliki dan za čitav svijet

Josip Bozanić
Sanjin Strukić/PIXSELL
27.04.2014.
u 19:40

- Potrebno je dati važnost obitelji. Ona je ta koja obećava budućnost čovječanstva – rekao je kardinal Bozanić

Na kanonizaciji pape Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. u Vatikanu sudjelovao je i nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, koji je rekao kako se radi o "zaista velikom danu, ne samo za Katoličku crkvu, već i za čitav svijet" i dodao da su okupljeni vjernici danas "manifestirali kako je čovjeku potrebno nešto više – ono što dolazi od Boga"

- Čovjek današnjice traži uporišne točke i vidi da ih mora tražiti tamo odakle one dolaze, tamo gdje se otvaraju šire perspektive, a to je vjera – rekao je kardinal Bozanić, osvrnuvši se i na propovijed pape Franje, u kojoj je Sveti Otac naglasio otvorenost pape Ivana XXIII. djelovanju Duha Svetoga, ali i činjenicu da je papa Ivan Pavao II. predstavljen kao "papa obitelji".

- Upravo je to poseban znak u ovome vremenu. Potrebno je dati važnost obitelji. Ona je ta koja obećava budućnost čovječanstva – rekao je kardinal Bozanić, koji se ispred Papinske hrvatske crkve sv. Jeronima susreo s hrvatskim hodočasnicima, među kojima su bili i članovi udruge Job, javio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

>>Karamarko u Vatikanu: Ovdje se danas pisala povijest

>>'Povijest je napisana proglašenjem dvojice Papa svetima'

>>I svećenici slali selfieje 'bio sam tu u povijesnom trenutku!'

Komentara 19

Avatar CHOW
CHOW
21:08 27.04.2014.

za koji čitav svijet , trebalo bi malo smanjiti doživljaj

NO
NOBZG
22:58 27.04.2014.

@fijolica Izvrcete, agresivni ste, vi vjernici. Tko nije niti ga zanima vasa sekta, taj mrzi? Ne, jednodtavno ljudi bjeze od vas, od ludila. Od vas koji vjerujete u nesto sto ne postoji. Vi ste ti koji ste problem, a ne ne normalni ljudi. A ova izjava da je ovo bitno za svijet je skandalozna. Pa to je bitno isto i kao neki vrač u africi koji je tzv posvecen. Ciribu ciriba.... posvecen si :D

DA
Dagobert
10:06 28.04.2014.

Skinili ste mi komentar. Sramota. Nitkog se nije vrijedalo. Vecernji ? stitite sve koji bi mogli zapeti u lustraciji zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije