Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'stanje nacije'

Karamarko o izvješću Milanovića: Vi kao da ste premijer mjesec dana

Patrik Macek/PIXSELL
24.09.2014.
u 12:29

Istaknuo je kako je Vlada svojim mjerama samo produbljivala krizno stanje u društvu

Premijer Zoran Milanović Hrvatskom saboru predstavio je Godišnje izvješće Vlade u kojem je zastupnike upoznao što je Vlada učinila u proteklih godinu dana, odnosno o uočenim pojavama, problemima i stanju u društvu.

Njegovo je izvješće oporba dočekala 'na nož' pa je tako šef HDZ-a Tomislav Karamarko vladu zbog neučinkovitosti pozvao na ostavku te je optužio da vodi politiku suprotnu nacionalnim interesima

 - Izvješće je farsično i prepuno iluzija i zato ga nismo mogli dobiti ni dan ranije na uvid. Vi kao da ste prije mjesec dana postali premijer. Hrvatsi građani nisu spremni za vašu poeziju, kazao je Karamarko.Stanje u Hrvatskoj je pogoršano u odnosu na lani. BDP je nastavio padati. Time je vlada postala rekorder jer je ona jedina u posljednjih 60 godina u Europi koja je zabilježila tako dugotrajan pad, a da je još uvijek na poziciji. Došlo je do smanjenja broja zaposlenih osoba. Očito je da usporavanje posljedica brisanja iz evidencije i velikog vala iseljavanja. Ukupni inozemni dug krajem svibnja iznosio je  46,6 milijardi eura, kazao je Karamarko.

Istaknuo je kako je Vlada svojim mjerama samo produbljivala krizno stanje u društvu.

 - Silni eksperimenti i zapošljavanje po političkoj podobnosti dovedeno je do apsurda. Porezno opterećenje postalo je neodrživo. Prihodi od PDV-a su u padu unatoč fiskalizaciji.Sve što ova vladi radi je kontradiktorno i zbunjujuće. Mjere se uvode na brzinu i bez provjere te provode kao eksperiment. Jedino u čemu je vlada dosljedna je lakoća prebacivanja odgovornosti na druge.Vlada vodi politiku suprotnu nacionalnim interesima. Svojim djelovanjem je moralno devastirala hrvatsko društvo. Vlada mora shvatiti da je postala manjinska. Svojim mjerama krizu samo povećava. I dalje ćemo imati negativne makroeknomske pokazatelje. Ako je vladi doista stalo do dobrobiti naroda, trebala bi podnijeti ostavku. Kriza nije naša sudbina. Hrvatska mora bolje, kazao je Karamarko.

>> UŽIVO Milanović: Opkoljeni smo galamom u kojoj se barata teškim optužbama

Komentara 20

AP
apolon
13:25 24.09.2014.

Čovjek je vrsnog proleterskog backgrounda,najbolji student prava,visoko obrazovan i jako pametan....čime sve nisu novinari obasipali birače, kako bi imali utisak da mogu biti sretni što imamo tako vrsnog političara a nakon 3 god.mandata ... njemu dobro paše samo ovaj pridjev... njemu dobro paše samo ovaj pridjev - slučajni premijer!!!!!!!!!!

SV
sveznamdrugi
13:36 24.09.2014.

Četiri izgubljene godine, hvala bilo je DOSTA

RU
Runkle
14:11 24.09.2014.

Šta je Milanović još premijer??? To samo kod nas ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije