Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

Međunarodno priznanje Hrvatske plod je politike HDZ-a

Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Žučko/pixsell
15.01.2016.
u 18:46

– Međunarodno priznanje RH došlo je kao rezultat politike hrvatskog državnog vrha pod vodstvom HDZ-a i dr. Franje Tuđmana – napisao je Karamarko na svom Facebook-profilu

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u povodu 24. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske istaknuo kako je ono bilo rezultat politike tadašnjeg hrvatskog državnog vrha pod vodstvom HDZ-a i dr. Franje Tuđmana. 

 – Proces međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kulminirao je 15. siječnja 1992., kad su nas priznale države tadašnje Europske zajednice. Ovakav uspjeh HDZ-a, dr. Tuđmana i hrvatskog državnog vodstva još je vredniji kad se zna da su u trenutku proglašenja hrvatske neovisnosti, 25. lipnja 1991., Sabor napustili zastupnici SKH-SDP-a u znak prosvjeda zbog tog čina. Međunarodno priznanje RH došlo je kao rezultat politike hrvatskog državnog vrha pod vodstvom HDZ-a i dr. Franje Tuđmana – napisao je Karamarko na svom Facebook-profilu.

[MEĐUNARODNO PRIZNANJE PLOD JE POLITIKE HDZ-a] Proces međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kulminirao je 15. siječ...

Posted by Tomislav Karamarko on 15. siječnja 2016

Podsjetio je da su – nakon Vatikana, Islanda, San Marina, Ukrajine i baltičkih zemalja nastalih odvajanjem od bivšeg SSSR-a, Hrvatsku 15. siječnja 1992. priznale i zemlje tadašnje Europske zajednice: Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Grčka, Irska, Italija, Kanada, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nizozemska, Norveška, Njemačka – koja je već prije potpisala priznanje s odgodom, Poljska, Portugal, Španjolska, Švicarska i Ujedinjeno Kraljevstvo.  Dan poslije Hrvatsku su priznale: Argentina, Australija, Čehoslovačka, Čile, Lihtenštajn, Novi Zeland, Švedska i Urugvaj. U idućim danima priznavanje Hrvatske gotovo da je postalo stvar međunarodnog prestiža.

 – Međunarodno priznanje smo izborili u ratu u kojem su deseci tisuća naših sugrađana slobodu platili svojim životima. Stotine tisuća nosit će trajne tjelesne i duševne ožiljke. Nećemo nikad više dopustiti da se netko igra opstojnošću i međunarodnim ugledom Hrvatske – naglasio je Karamarko.

>>Josipović je predavao, Leko bio u civilnoj zaštiti, Milanović stažirao...

>>Karamarko: Poslije F. Tuđmana u HDZ-u je vladao despotizam

Komentara 70

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:59 15.01.2016.

Samo zamislimo Republiku Hrvatsku pod teškom srbočetničkom agresijom i okupacijom da su je vodili Vesna Pusić i Zoran Milanović......

Avatar Idler 3
Idler 3
19:11 15.01.2016.

Istina koja se ne treba nikom svidjet. Neki drugi kaj su napuštali sabornicu u to vrijeme su bili za "bratsvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti"....svim Hrvatima iskrene čestitke povodom ovog velkog dana !!!

TO
torcidaš
19:25 15.01.2016.

Komsije uvjdk orotiv Hrvatske onda s oružjem a danas okupirali portal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije