Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To boldly go...

Kapetan James Kirk uskoro u novim avanturama

zumwelt
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
25.11.2013.
u 08:30

Iako nije svemirski brod, Zumwalt je najveći razarač američke mornarice sa skrivenim radarom i prvi američki vojni brod koji koristi električni pogon

Kapetan James Kirk i njegov brod još će jednom krenuti u nove avanture, no ovoga puta nije riječ o svemirskom brodu Enterprise.

Kapetan američkog vojnog razarača Zumwalta James Kirk već je navikao na šale obzirom da dijeli ime s popularnim kapetanom kojeg je u televizijskoj seriji 'Zvjezdane staze' glumio William Shatner.

 - Ne vrijeđaju me šale i usporedbe. Moje ime je samo izazvalo dodatnu pozornost koja nam omogućuje da učinimo sve što je potrebno kako bi brod bio što uspješniji u borbenim operacijama, izjavio je kapetan Kirk za Associated Press.

Iako nije svemirski brod, Zumwalt je najveći razarač američke mornarice sa skrivenim radarom i prvi američki vojni brod koji koristi električni pogon, a može proizvesti dovoljno struje da osvijetli manji grad.

>> Medicinski trikoder iz Zvjezdanih staza postao stvarnost

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
09:59 25.11.2013.

pa i nuklearne podmornice i nosači zrakoplova su na električni pogon samo što električnu energiju proizvodi nuklearni reaktor...

Avatar Naravno
Naravno
12:24 25.11.2013.

Baš se pitam na koji način dobija struju? Da nisu možda usavršili bagdadste baterije

MY
mycropht
21:34 25.11.2013.

"Kapetan američkog vojnog razarača". A postoje i civilni razarači? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije