Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan Dragan:

'U Hrvatskoj me nema tko braniti, odvjetnici su me napustili'

kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.05.2015.
u 10:04

Jedan branitelj je dobio ozbiljne prijetnje da će mu obitelj stradati zbog mene, kazao je Dragan Vasiljković koji će uskoro biti izručen Hrvatskoj

Prema pisanju beogradskog dnevnog lista Novosti Dragan Vasiljković, poznatiji i kao Kapetan Dragan, koji se tereti za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj bit će izručen Hrvatskoj 15. srpnja.

– Pripremajući svoju obranu pred hrvatskim sudom, angažirao sam dvoje odvjetnika iz Hrvatske, ali su mi oni ovih dana iznenada otkazali punomoć. Jedan branitelj je dobio ozbiljne prijetnje da će mu obitelj stradati zbog mene. Odvjetnici su uplašeni, napustili su me i sada me nema tko u Hrvatskoj braniti – rekao je Vasiljković za Novosti iz australskog pritvora u kojemu se nalazi već devet godina.

Rekao je i kako nema povjerenja u hrvatsku državu te da je, kako tvrdi, nedužno optužen za ratne zločine te da će ga u Hrvatskoj ubiti.

Informaciju o tome da ga u Hrvatskoj nema tko braniti Vasiljković je prije nekoliko dana, preko prijatelja, izvijestio i srbijansko veleposlanstvo u Camberri.

Vasiljković se tereti za ratne zločine počinjene 1991. i 1992. godine dok je bio zapovjednik paravojnih postrojbi u tada okupiranim dijelovima Hrvatske. Prema optužnici, tereti se za mučenje ratnih zarobljenika, naređenje njihovih ubojstava kao i zapovijedanje napadom na Glinu u kojem su zabilježene i civilne žrtve.

>> Kapetan Dragan do sredine srpnja bit će izručen Hrvatskoj

Komentara 33

BJ
Bjelovar112
10:22 25.05.2015.

pa neka angažira odvjetnike iz srbije . u Hrvatskoj bi mogao biti oslobođen

KO
Komacero
10:31 25.05.2015.

ajde bre Dragance branit ce te tvoji ivo jusipopvic,pupljovac pljusic mesicki ima ti tu brace po zlodjelima ko u prici pevat ce ti lepa brena ma gde se bre usra od hrvata ti cetnicki heroju

FO
ForeignLegion1987
10:46 25.05.2015.

njega treba kazniti ,,,vijesanjem ,,,na trgu bana jelacica,,,za sve njegove zrtve ,,,masakra,,,silovanja,,,izivljavanja,,,i iam toga jako puno kad je ovaj zlotvor u pitanju....njega jedino mogu u hrvatskoj ,,,braniti...josipovic,,,milanovic,,,pusicka odbnosno sdp i koalicija,,,i nitko vise,,jer ovi navedeni ,,,bi ovoga ,,,,,odlikovali ,,,a ne osudili,,,nista ne rade po pitanju ,,,izrucenja,,,sve rade suprotno da bi dobili na vremenu,,i ometaju izrucenje...to treba pod hitno zaustaviti,,,a to moze samo tako da budu sto je prije moguce prijevremeni izbori,,jer ne samo sto ometraju izrucenje ,,,oni,,,niste hrvatsku,,,doveli su je pred bankrot,,,doveli je kao najgoriju zemlju u eu od jedne od najljepsih zemalja ovoga svijeta doveli su je da se svi podsmijavaju hrvatskoj ,,jer jedina zemlja na kugli zemaljskoj koja je na srecu ,,,,imala ...najgorijeg predsjednika i na...nesrecu,,,jos uvijek ima premijera koji je biser nad biserima,.,....prijevremeni izbori ili ostavke,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije