Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika na terenu

Kandidatkinja koalicije Zelene ljevice u kampanju krenula biciklom

Kandidatkinja koalicije Zelene ljevice u kampanju je krenula biciklom
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
22.04.2019.
u 14:43

Ana Marija (Mima) Simić iz Slavonskog Broda kreće na svoje petotjedno putovanje biciklom po Hrvatskoj u sklopu kampanje Biciklom do Brisela.

Naša lista je jedina lista za europske izbore koja ima dvanaestero ljudi koji se desetljećima bore za javni interes, u što spada i zaštita okoliša - rekao je Tomislav Tomašević, nositelj liste koalicije Zelene ljevice koju čine Možemo! - politička platforma, Nova ljevica i OraH u Slavonskom Brodu.

Na predstavljanju programa i kandidata ove koalicije za izbore za Europski parlament on je istaknuo kako prema istraživanjima javnog mnijenja skoro 60 posto naših građana misli da Hrvatska čini premalo u borbi protiv klimatskih promjena, a čak 80 posto ih smatra da hrvatsko gospodarstvo treba usmjeriti prema zelenoj ekonomiji.

Kandidatkinja koalicije Zelene ljevice u kampanju je krenula biciklom
1/8

- Klimatske promjene su najveći ekološki, ali i socioekonomski problem današnjice i vidjeli smo i u Hrvatskoj da generacija srednjoškolaca zahtjeva hitnu akciju kako bismo te promjene ublažili i na njih se prilagodili. Bez ograničavanja emisija stakleničkih plinova po stanovniku i potpune transformacije u proizvodnji i potrošnji hrane, energije i svih proizvoda idemo prema klimatskom kolapsu – upozorio je Tomašević.

Kandidatkinja koalicije Ana Marija (Mima) Simić iz Slavonskog Broda kreće na svoje petotjedno putovanje biciklom po Hrvatskoj u sklopu kampanje Biciklom do Brisela.

- U politiku sam se uključila jer mislim da je vrijeme za novu političku, ali i atmosfersku klimu. Dosta mi je toga da politika oblikuje mene, ja želim oblikovati politiku – kazala je Simić. Prema njezinim riječima, političari imaju dva zadatka - saslušati ljude djelovati. Zato će ona sa svojim biciklom otići na pet tjedana bicikliranja po Hrvatskoj gdje će razgovarati s ljudima te prikupljati pitanja, prijedloge i mišljenja, jer se politika "živi i radi na terenu".

 

Mladen Sudar (ORaH) podsjetio je da se Brođani već godinama bore za smanjenje zagađenja zraka, čemu je uzrok rafinerija nafte u Bosanskom Brodu.

- Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje i to u gradu koji je postao prepoznatljiv, nažalost, po problemu onečišćenog zraka. Ono što smo mi vidjeli jest da EU nije napravila ništa po pitanju rješavanja tog problema i to je nešto na što želimo upozoriti – rekao je Sudar.

Komentara 2

NE
Neo001
15:36 22.04.2019.

Najbolje bi krenula u kampanju da je počela pasti travu i sve ovo društvo oko nje, to bi bila nesumnjiva potpora očuvanja prirode i životinja i sigurno bi imala moj glas.

Avatar Untouchable
Untouchable
05:13 23.04.2019.

uhljebi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije