Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svemirski videospot

Kanadski astronaut oprostio se iz svemira sa "Space Oddity"

Red Bull Cliff Diving
Foto: Marko Lukunić
1/2
13.05.2013.
u 15:44

Chris Hadfield obradio je pjesmu "Space Oddity" Davida Bowieja i snimio videospot kako bi se pozdravio nakon završetka svoje svemirske avanture

Astronaut Chris Hadfield prije pet mjeseci bio je potpuno nepoznat. Stigavši u prosincu prošle godine na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), Hadfield je učestalom aktivnošću na Twitteru stekao gotovo 900 tisuća fanova, a sada, na kraju svoje svemirske misije, odlučio se oprostiti obradom pjesme "Space Oddity" Davida Bowieja.

Promijenivši ponešto riječi pjesme, Chris je pokušao uhvatiti djelić atmosfere u ISS-u i dirljivim videom zaključiti svoj petomjesečni svemirski boravak. Hadfield je iz svemira objavljivao satelitske fotografije Splita, Afrike, Sirije, demonstrirao kako se ošišati u bestežinskom stanju ili kako ocijediti krpu.

U nedjelju je Hadfield, inače prvi Kanađanin koji je zapovijedao ISS-om, predao palicu ruskom kozmonautu Pavelu Vinogradovu. Sto milijardi vrijedna svemirska postaja, koja leti nekih 400 kilometara iznad Zemlje, istraživački je laboratorij za biomedicinske, fizikalne, astronomske i druge eksperimente, kao i za razvoj tehnologije.

 

>>Pogledajte što se dogodi kada u svemiru pokušate iscijediti krpu

>>Kanadski astronaut objavio fotografiju Splita iz svemira

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije