Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuća 'Sunčica'

Kanadska veleposlanica u posjetu ženama silovanima u ratu

Foto: Branimir Bradarić
1/3
31.01.2014.
u 11:51

Govoreći o grupi Sunčica podsjetila je da je ona oformljena prije dvije godine te da su do sada kroz rad i terapije koje se provode ostvarili niz pozitivnih rezultata

U sklopu svoje posjete Vukovaru veleposlanica Kanade Louise Larocque posjetila je danas kuću Sunčica koja okuplja žene silovane u Domovinskom ratu.

– Ovo je prvi put da se susrećem sa ženama koje su silovane u ratu. Imala sam veliku želju da upoznam te žene i pružim im barem moralnu podršku, rekla je Larocque. Razgovor je organiziram preko Marije Slišković, predsjednice Udruge Žene u Domovinskom ratu, koja je istakla da je i ovaj primjer dokaz njihovoga rada kao i da im je veoma bitna podrška koju dobivaju. – I ovu priliku iskoristili smo da našu gošću upoznamo sa onim što su ove žene proživjele kao i problemima sa kojima se danas suočavaju. Želimo da i na ovaj način pokušamo ispraviti nepravde učinjene hrvatskim ženama u Domovinskom ratu ali i da isto tako osiguramo pravo i sigurnost žena u nekim budućim ratovima, rekla je Slišković.

Govoreći o grupi Sunčica podsjetila je da je ona oformljena prije dvije godine te da su do sada kroz rad i terapije koje se provode ostvarili niz pozitivnih rezultata. – Radimo na način da potičemo sve ono što je ostalo zdravo kao i energiju koju te žene posjeduju. Kroz terapije koje provodimo uspjeli smo da ohrabrimo žene žrtve silovanja da javno progovore o svemu proživljenome. One danas govore za medije i spremne su svjedočiti o svemu proživljenome, rekla je Slišković.

>> Silovane žene ne žele da Pusić povuče tužbu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije