Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRA NE POSUSTAJE

Kanaderi u jednom danu zasuli požarišta sa 350 vodenih bombi

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.08.2017.
u 13:27

Od početka protupožarne sezone posade kanadera i zračnih traktora ostvarile su 2060 sati naleta, pri čemu su iz letjelica izbaili oko 60.000 tona vode

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz zemuničke vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" i danas su angažirane u gašenju požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Tako su dva kanadera CL-415 sudjelovala u gašenju požara na brdu iznad tunela Dubovica na otoku Hvaru, a nakon uspješnog gašenja ovog požarišta, bili su angažirani i na požarištu Promina, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Najnoviji požar izbio je u Smokoviću kod Zemunika te su na to požarište upućena dva zračna traktora AT-802.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage su izbacile oko 350 vodenih bombi te ostvarile 63 sata naleta na požarištiima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 1. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 236 požara (83 u Šibensko-kninskoj, 78 Splitsko-dalmatinskoj, 59 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2060 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 60 000 tona vode te su prevezli 276 vatrogasca i vojnika OS RH te 36 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije