Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kronologija

Kampanju u SAD-u obilježili gafovi, napadi, ali i dobri potezi

'TAMPA, FL - AUGUST 30: Actor Clint Eastwood speaks during the final day of the Republican National Convention at the Tampa Bay Times Forum on August 30, 2012 in Tampa, Florida. Former Massachusetts G
Foto: AFP/Reuters
1/3
Autori: sve, am/VLM
06.11.2012.
u 20:33

Prvo TV sučeljavanje značilo je pravu katastrofu za Obamu, no u trećoj debati energični je Obama “nokautirao” Romneya

1. 9. siječnja 2012. Volim kad mogu otpuštati ljude. Izgovorio je Mitt Romney u debati o zdravstvenom sustavu i otvorio put oštrim kritikama

2. Siječanj - ožujak 2012. Federalna odluka, podržava je Obama: svi poslodavci ustanova povezanih s vjerskim institucijama moraju zaposlenicima omogućiti besplatnu kontracepciju, čak i ako je to suprotno njihovim uvjerenjima. Izbija sukob republikanaca i demokrata, nazvan rat za žene. Pola biračkog tijela nije zanemariv broj.

3. 15. lipnja 2012. Zaokret u Obaminoj administraciji - predsjednik je objavio da će prestati s deportacijama mladih ilegalnih imigranata koji su u SAD stigli kao djeca, ali samo ispunjavaju li određene uvjete

4. Srpanj 2012. Gaf za gafom u Londonu. Romney bez pardona izjavljuje kako nije siguran hoće li Olimpijske igre uspjeti jer su “zabrinjavajuće priče o privatnim zaštitarskim tvrtkama koje nemaju dovoljno ljudi i mogući štrajkovi službenika”. Potom je vođi laburista Edu Milibandu zaboravio ime te mu se obratio s “gospodine vođo”.

6. 11. kolovoza 2012. Izbor Paula Ryana (42) za potpredsjednika dao je Romneyu vjetar u leđa. Ryan je prvi kandidat za predsjednika ili potpredsjednika iz tzv. generacije X.

7. 30. kolovoza 2012. Glumac i redatelj Clint Eastwood obratio se i poveo dijalog s praznom stolicom, simbolom “loše politike koju provodi nevidljivi Barack Obama”.

8. 5. rujna 2012. Bivši predsjednik Bill Clinton održao je vatreni govor na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke i oduševio osve nazočne. Clinton je svim snagama podržao Baracka Obamu.

9. 11. rujna 2012. Američki veleposlanik Chris Stevens i tri druge osobe ubijeni su u Benghaziju. Romney je tada kritizirao američku administraciju koju je okrivio za napad.

10. 17. rujna 2012. Romney je jednom izjavom uspio uvrijediti Palestince, Latinoamerikance i gotovo polovicu Amerikanaca. Izjavio je da za Obamu glasuje 47 posto Amerikanaca koji ovise o državi.

11. 3. listopada 2012. Prvo TV sučeljavanje značilo je pravu katastrofu za Obamu. Ključna tema bila je gospodarska politika, a ankete nakon emisije pokazale su da se Obamin rejting prilično srozao.

12. 16. listopada 2012. U drugoj debati, Romney se opet otvorio za napade i ismijavanje. Pohvalio se da se zalagao za jednakopravnost muškaraca i žena pri zapošljavanju u svom uredu dok je bio guverner Massachusettsa. “Svi smo se trudili da pronađemo žene koje su bile kvalificirane... Donosili su mi fascikle pune imena žena, postali su hit i na internetu i kod Obame

13. 22. listopada 2012. U trećoj predsjedničkoj debati energični Obama “nokautirao” je Romneya. Na opasku da američka vojska ima manje strojnica, Obama je rekao da ima i manje bajuneta i konja.

14. 25. listopada 2012. Obama će ostati zabilježen kao prvi predsjednik koji je iskoristio pravo na ranije glasovanje

15. 29. listopada 2012. Oluja Sandy poharala dio istočne obale. Reakcija Obame - izvrsna

>>Sve o Obaminoj i Romneyjevoj utrci pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:56 06.11.2012.

Unaprijed čestitam Romneyu na pobjedi. A pobjeda mu je još značajnija jer su svi mediji (osim FOX) navijali za ljevičarskog fanatika Obamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije