Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
19 5°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • MarkTween:

    Opa, pojavio se i promptni demantij, ali Večernji nije i ovdje stavio poveznicu. Nađe se guglanjem pod "reagiranje Leksikografskog zavoda".

  • MarkTween:

    Autor bi docirao, a ne može se među ostalim sam sa sobom dogovoriti ni je li "pad" Zavoda počeo 1990., 2001., 2010., 2017. ili 2018., niti ulaze li u Hrvatski biografski leksikon samo mrtvi ili ipak i živi (sad smo ... prikaži još! dakle dobili i Schroedingerova akademika). Spektatore, da Večernjak stoji iza ovoga priloga poslao bi ga barem na lekturu - najbolji mi je dio gdje se pri kraju kao nešto loše kaže da "je došlo do zastoja ... u neredu i neradu".

  • spektator:

    Zanimljiva samoreklama gospodina S. P. Novaka koji nikako da dočeka mjesto koje si je zaželio. Inače članak vrvi namjerno krivim informacijama i sramotno je da novina poput Večernjeg lista objavljuje ovakve naručene članke. Leksikografski zavod JEST napravio višejezična izdanja i ... prikaži još! i povodom ulaska Hrvatske u EU i sada, povodom predsjedanja, nazvana "Hrvatska - zemlja i ljudi", a online verzija je dostupna na adresi https://croatia.eu/ Također, opća i nacionalna enciklopedija je u potpunosti prešla na javno dostupno mrežno izdanje bez naplate, a upravo radi javne dostupnosti znanja i cjeloživotnog obrazovanja, na adresi www.enciklopedija.hr Samo lani je imala klikova više nego Hrvatska ima stanovnika, što je čini jednom od najposjećenijih nacionalnih enciklopedija uopće. Prosječno izdanje LZMK-a košta koliko i jedna knjiga gospodina Novaka, sudeći prema tekstu u Jutarnjem listu neki dan, pri čemu LZMK-u - unatoč slavi i tradiciji - nitko ne daje milijunske fondove kakve daje poduzeću S. P. Novaka.

Još iz rubrike Vijesti

Liječnici iz Belgije bore se za život oboljelih
POKAZALO ISTRAŽIVANJE

Američki liječnici: Astma ne povećava rizik od teškog COVID-19

Nasilje u obitelji
OPTUŽEN NASILNIK

Suprugu mlatio rukama i nogama i prijetio joj da će je ubiti

Kod naplatnih kućica Mraclin vozač izgubio nadzor nad vozilom i udario u objekt HAC-a, izvlačenje auta
POKRENUTA ISTRAGA ZBOG NESREĆE U MRACLINU

Vozaču koji je usmrtio djelatnika HAC-a, privremeno oduzeta vozačka dozvola