Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci analiziraju

Kamo ide Hrvatska u kojoj se ništa bitno ne mijenja?

02.05.2022.
u 06:23

Lovrinčević: Ono što smo do danas izgradili nastajalo je posljednjih 27 godina i sad su vidljive posljedice demografskog pražnjenja, odlaska radnika, opustošenja nekih područja, gubitka povjerenja u institucije

Komentara 23

TA
Tajg
06:59 02.05.2022.

Porez sa čisti zrak, pitku vodu, imovinu... Država nalazi sa sebe uvjek prihvatljivo riješenje, posebno kad ima toliko tih foteljaša koji nisu u stanju zasukati ruke i početi bilo što raditi.

DU
Deleted user
07:33 02.05.2022.

Ako je suditi po Lovrinčeviću i novinarima onda nam se loše piše. No istina je negdje na sredini. Mnoge stvari ne stoje. Pola mog radnog vijeka dvadeset godina proveo sam u bivšem sistemu a ostatak od dvadeset jednu u RH. Opterećenja na plaću su slična, opterećenja poreza na imovinu nema. Naknade i doprinosi su slični. Danas na poljoprivrednu zemlju nema poreza a u Jugi ste plaćali sve kroz pp pa čak i zdravstveno i soc.osiguranje i to bez obzira jeste li zaposleni ili ne. Treba malo više realnosti i rada.

ST
stefj
08:30 02.05.2022.

Godinama se gospodarski smjer određuje dogovorom politike i sindikata javnih struktura, zato i jesmo na dnu EU-a, radi toga niti nema reformi, radi toga svatko stručan i sposoban bježi odavde... Uravnilovka s nagrađivanjem podobnih, te tjeranjem radišnih i sposobnih čini svoje, a još k tome imamo i nasljeđe prošlog sustava gdje prednjače mediji, politika i javni sektor. Sve to uvjetuje jaku antipoduzetničku klimu i izrazito negativan stav prema emigraciji... Na žalost, nema niti naznake da će se nešto promijeniti, da ima uopće želje za promjenom smjera. Ovi zadnji događaji su nam pokazali da čvrsto stojimo na tim istim načelima i nema šanse za ozbiljne reforme. Onda će se svi čuditi kada na slijedećem popisu bude negdje 2,5 mil. stanovnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?