Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastali se s Abadžić

Kalmeta i Šuker na kavi s uhićenom policajkom

'12.10.2012., Zagreb -U saboru je  raspravom o izvrsenju proracuna i izvjescu drzavnog odvjetnika nastavljenena redovita sjednica. Ivan Suker; Bozidar Kalmeta. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
30.11.2012.
u 09:09

Kalmeta i Šuker tvrde da su inspektorici Abadžić u Lisinskom dali izjavu o slučaju Koločep

Bivši ministri HDZ-ove vlade Božidar Kalmeta i Ivan Šuker viđeni su ljetos na terasi kavane Lisinski u društvu uhićene, pa puštene, inspektorice PNUSKOK-a Selme Abadžić i njezina kolege Dušana Pavlice.

Vidjeli je prvi i zadnji put

Zbog sumnje da su S. Abadžić i još četvorica policajaca otkucavali informacije iz istraga, ta je kava pobudila interes javnosti, pogotovu u slučaju Kalmete čije se ime vezalo uz brojne afere, ali on se nikad nije našao ni u kakvoj ozbiljnoj istrazi, a kamoli u optužnici. I Kalmeta i Šuker tvrde da su tada prvi i jedini put vidjeli i S. Abadžić i D. Pavlicu, a na kavi su se, kažu, našli na poziv D. Pavlice jer mu je trebala njihova izjava o prodaji hotela Koločep budući da su i Kalmeta i Šuker svojedobno bili u Upravnom odboru Fonda za privatizaciju. Obojica kažu da su se tog dana vraćali iz središnjice HDZ-a. Sjeli su na kavu u Lisinski kada je Kalmetu nazvao Pavlica.

– Pričekali smo ih desetak minuta, došli su, dali smo im izjave i razišli se – tvrdi Kalmeta. Na pitanje kako to da inspektori imaju njegov broj telefona te da im izjave on i Šuker daju na terasi kafića, Kalmeta je odgovorio da njegov broj imaju svi, “od čistačice nadalje”, a da oni mogu izjave uzeti gdje hoće jer nije riječ o službenim iskazima.

– Pa da se radilo o bilo čemu nečasnome, zar bismo se nalazili usred bijela dana u kavani Lisinski!? – čudi se Kalmeta i ponavlja da nikada prije ni poslije nije vidio to dvoje inspektora.

Veza s Karamarkom

– Eto, to je tajna tog mističnog sastanka – dodao je. Šuker pamti da su tog dana u HDZ-u imali sastanak s HUP-ovcima. Po njegovu sjećanju, ta je kava bila u srpnju.

– Lud je onaj tko misli da bi se tajni sastanci održavali na terasi Lisinskog. Pa tamo je bilo još barem deset odvjetnika i drugih likova – rekao je Šuker. I on tvrdi da nikad prije nije komunicirao ni sa S. Abadžić ni s Pavlicom.

S. Abadžić radila je gotovo na svim slučajevima korupcije u Hrvatskim autocestama. Osim na već poznatim slučajevima kojima se bavila – namještanje natječaja za signalne stupiće i davanje mita pri zapošljavanju u toj tvrtki – od upućenih doznajemo da je ta policajka radila i na slučajevima preplaćenog bojenja tunela, preplaćenih WC-a na odmorištu Mosor, zatim nepostojećih prijelaza za životinje na autocesti od Dugopolja do Ravče, a koji je ipak plaćen... No nijedan od tih slučajeva nije rezultirao optužnicom. A osim s Kalmetom i Šukerom, S. Abadžić se povezuje i s još jednim bivšim HDZ-ovim ministrom, Tomislavom Karamarkom, i to preko njegove bivše supruge Enise Karamarko. I Karamarko je bio pod paskom istražitelja zbog poslovanja njegove bivše tvrtke Soboli s državnim tvrtkama. Nakon izvida taj slučaj je odbačen. No, kako doznajemo, S. Abadžić nije radila na tom slučaju kao ni ostali uhićeni policajci.

S. Abadžić i Enisa Karamarko dugogodišnje su prijateljice, što nam je potvrdila i Karamarkova bivša supruga. Ona nam je rekla da su njih dvije u prijateljskom odnosu već 35 godina i da S. Abadžić živi u stanu njezin pokojnih roditelja. To je objasnila time da je S. Abadžić trebao stan, a njoj netko pouzdan da živi u naslijeđenoj nekretnini.

Tražila gradski stan

A S. Abadžić tražila je na korištenje i stan od Grada Zagreba pa se tako njeno ime nalazi na listi prvenstva za dodjelu gradskih stanova 2010. godine. Na listi najmoprimaca stanova u Gradu Zagrebu njeno ime ipak nismo našli, a iz Grada Zagreba nam nisu odgovorili na naš upit jesu li joj ipak dali stan na korištenje.

Uhićeni policajci, među kojima je i S. Abadžić, osumnjičeni su, među ostalim, da su sabotirali istrage o aferama vezanim uz Grad Zagreb. Tražili smo komentar i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, no on nije želio ništa komentirati.

Komentara 2

DA
darkodeli
09:19 30.11.2012.

.....ne bojte se dečki, doći će i na vas red...bilo bi zgodno da trio fantastikus zajedno sve objasni.....

FO
Fogge
09:26 30.11.2012.

Nije mi jasno da je na čelu konzervativne stranke netko tko se rastao!Pa zar se stranke takvog nazora ne ističu kao one koje čuvaju tradicionalne vrijednosti ili je kod nas to krinka za netolerantne ljude pa se kriju pod plaštom konzervativnosti.Pa i prethodnica mu bijaše rastavljena a njen prethodnik osuđen za lopovluk epskih razmjera,konzervativni svi odreda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije