Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Kalinić je jednu putovnicu dobio u PUZ-u

kalinic sretko
Press
Autori: ija, mb
30.06.2010.
u 19:13

O tome kako je Kalinić dobio putovnicu na ime Drage Cesara svjedočit će djelatnici zagrebačke policije.

Putovnica na ime Drage Cesara kojom se koristio Sretko Kalinić (36), odbjegli pripadnik zemunskog klana i osuđenik za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 2003. koji je prije gotovo mjesec dana ranjen u Zagrebu, izdana je u PU zagrebačkoj.

U putovnici je bila Kalinićeva slika, a prema svemu sudeći, služeći se lažnim identitetom Drage Cesara, on ju je osobno podigao na šalteru PUZ-a u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Kada i kako, pitanje je na koje bi tijekom istražnog postupka koji se zbog krivotvorenja isprava protiv Kalinića vodi na zagrebačkom Županijskom sudu trebali odgovoriti djelatnici PUZ-a koje je sud pozvao za svjedoke.

Druga putovnica kojom se Kalinić koristio, na ime Mladena Mandića, izdana je u jednom od hrvatskih konzulata u BiH, a tijekom istražnog postupka obje će se putovnice grafološki vještačiti. Kaliniću, koji se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode, određen je pritvor.

Inače, u rješenju za određivanje pritvora spominje se i da je Kalinić više godina neprijavljeno živio u Zagrebu, o čemu, očito, ni SOA ni policija godinama ništa nisu znale.

Komentara 3

BA
Bandit
19:39 30.06.2010.

He ma kraj nase policije moze da nasred trga u Zagrebu sjedi i sam Ratko Mladic nase jake snage mupa nebi ga zasigurno primjetile :)

OB
-obrisani-
09:39 01.07.2010.

Na jednoj sednici suđenja Šešelju gde se po ko zna koji put pojavio zaštićeni svedok, što znači da mu javnost nije videla lice a glas je bio izobličen, šešelj se konačno pobunio i rekao da je vrlo moguće da mu tužilaštvo na ovaj način podmeće svedoke sa lažnim identitetom. Jer, kaže Šešelj, ako svedok ima lažan identitet, i laže da se zove tako i tako, a javnost to vidi, verovatnost je velika da neko prepozna tog svedoka, zna njegovo pravo ime, i upozori odbranu na to. Ovako, reče Šešelj, svedoka vidi samo on a otkud on da zna da li to baš ona osoba za koju se predstavlja. Na to mu sudija odgovorio da u svakom slučaju svedok mora biti identifikovan ličnim ispravama, pasošem recimo. šešelj mu tad nabroji nekoliko poznatih srpskih kriminalaca koji imaju i više originalnih pasoša, dakle ne falsifikata, na različita, razna imena. Većinom su to hrvatske putovnice, reče Šešelj. Sve ovo se odigravalo pre godinu, dve. Još je tada i Šešelj, i dobar deo javnosti, znalo za ovakvu praksu, naročito hrvatskih vlasti, pa ništa nije poduzeto. Sad se kao nešto snebivaju i pitaju se ko je izdavao kaliniću originalne putovnice sa lažnim imenima! kaj god! A šta ćemo sa ostalim putovnicima? Kako je do takve putovnice došao, na primer, Legija? I ostale legije?

BU
burgos0308
09:00 02.07.2010.

Ma što policija i Soa nije znala ? To je jedna hobotnica čiji krakovi završavaju na šalteru sa službenicima . A tko su ti službenici ? Oni isti koji su tu čučali za vrijeme komunizma . Nacionalnosti ? Mislim da je svima jasno . Zato se slažem, sa konstacijom gosp. Žarka Domjana , da na određenim poslovima ne mogu raditi raditi Srbi. I to bez obzira na deklariranu ravnopravnost. Znam da će se Srbi propeti na zadnje noge .Zašto ? Jer oni vole biti na poslovima gdje mogu prcati druge ljude, a usput ništa ili malo raditi . A za raditi štetu Hrvatskoj , e tu su jako agilni i predani poslu. A tko misli drugačije , taj je jako naivan, sklon amneziji ,uglavno štetniji i opasniji od gore spomenutih šalterskih službenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije