Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OLUJE

Kakvo nas vrijeme čeka u idućim danima? Pogledajte što kažu prognostičari

Zagreb: Posljednice nevremena kod Selske ceste
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
20.07.2023.
u 06:52

Sljedećih dana u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo i svježije, a u južnijim krajevima sunčanije te i dalje vruće.

Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu i jedan u Slavoniji, u glavnom gradu Hrvatske više je desetaka ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika. A što nas čeka idućih dana?

Video: Oluja otrgla krov sa zgrade i bacila ga na cestu i parking u Španskom

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti promjenjivo, prijepodne mjestimice kiša, osobito na istoku. Popodne češća sunčana razdoblja, no lokalno uz poneki pljusak, uglavnom u gorju i u središnjim predjelima.

VEZANI ČLANCI:

Na Jadranu pretežno sunčano i vruće, a na sjevernom dijelu ponegdje može pasti pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, na sjevernom i bura, mjestimice jaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30, na Jadranu između 32 i 36 °C.

GALERIJA Oluja otgnula veliki reklamni pano, odletio je u autobus u kojem su bili putnici

Zagreb: Posljednice nevremena kod Selske ceste
1/27

Izdan je Meteoalarm za dio Hrvatske. U pojedinim dijelovima zemlje postoji opasnost od grmljavinskog nevremena. 

Foto: DHMZ

Prema DHMZ-u od petka do nedjelje bit će djelomice sunčano i nestabilno, osobito na kopnu i na sjevernom Jadranu, a u subotu prijepodne posvuda. Mjestimčni pljuskovi i grmljavina u petak mogu biti opet izraženiji. Od nedjelje stabilnije, sunčanije i na kopnu opet sve toplije. Vjetar slab, u petak umjeren jugozapadni, na moru i jugo, krajem subote na sjevernom Jadranu prolazno jak sjeverac, u nedjelju zapadnjak. Na kopnu manje vruće, osobito u oblačniju subotu, na obali i otocima i dalje dani vrući a noći tople i vrlo tople.

Video: Ilica i Savska pretvorile se u rijeke: Auti jedva prolazili

Sljedećih dana u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenjivo i svježije, a u južnijim krajevima sunčanije te i dalje vruće.

"U petak i subotu na kopnu promjenjivo, nerijetko s kišom i grmljavinom, mjestimice i s izraženijim pljuskovima.subotu  Temperatura u još malo niža nego u četvrtak i petak. U nedjelju vjerojatno malo toplije te uglavnom suho, ujutro ponegdje s maglom. Na Jadranu će se zadržati vruće, posebno prema jugu, gdje će i dalje trajati toplinski val. Na sjevernom dijelu je povećana vjerojatnost za neverine, poglavito potkraj petka, u noći na subotu i u prvom dijelu subote, kada je poneki pljusak moguć i na dijelu srednjeg Jadrana. Puhat će jugozapadnjak i jugo, prolazno u petak bura i sjeverozapadnjak.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentara 1

DO
donmito
07:18 20.07.2023.

dajte vi stručnjaci objasnite kako to da u Johanesburgu u Africi pada snijeg?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije