Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijun po milijun
Povratak na članak

Evo kako su se obogatile najimućnije hrvatske obitelji!

O rečenici ‘Hrvatskom treba vladati 200 bogatih obitelji’ ni danas nema suglasja, a neki tvrde da ju Tuđman nikad nije niti rekao

Komentari 179

ZA
zampioivo
12:09 09.04.2015.

Kako su nam PO ZAKONU pokrali evo jedan primjer. Drzava je vlasnica DUKATA i odlucila ga prodati za recimo deset milijuna kuna. Jave se kupci i drzava odabere Luku Rajica Luka Rajic uplacuje drzavi trazenu cijenu i postaje vlasnik. Novacovac Luka Rajic uzima od Banke koja je kao i Dukat u vlasnistvu drzave. Dakle drzava dsla novce sebi a Rajic postao vlasnik za nula kuna jer drzavi vraca od dobiti koju Dukat ostvaruje. Zo je model pljacke Valentica, Škegre, Lukobica, Prke... O kakvom prvom milijunu vi trabunjate. Prepisali sa drzave na sebe lopovi. Vratiti sve natrag drzavi.

VL
NB
Navrnuti Bracanin
11:53 09.04.2015.

Lovaši povjest pišu ali kolektivno pamćenje ne mogu izbrisati. 1. Tedeschi-a di su novci koje su prema pisanju tada neovisnih tiskovina digli gradu Sinju i njima kupili prve urede u Heinzlovoj? Novce uzeo Atkantic paper, prebacio ih Atlanic trade-u pa pa Atlantic paper poslali u stečaj. Ako se sjećam oko 4.000.000 maraka 2. Todorić- opet po pisanju tada neovisnog tiska Zadar pod granatama a on kupio sojaru za manje novaca nego je bilo soje u skladišti. Ne, to nije ratno profiterstvo! Slučaj Gavrilović je. I tako dalje, i tako dalje......Mala zemlja na brdovitom balkanu gdje bi zasigurno i banane uspijevale da nisu uvozne jeftinije.

VL
Avatar germanikus
germanikus
11:11 09.04.2015.

Kako su se obogatili?Naravno uz kriminal! Za Todorića pogledati link.....Todorić kupnja žita u Vojvodini ...za Tedeschija pogledati link ..Tedeschi i Općina Sinj a Rajić se obogatio prevozeći svojedobno tone!!!!Jugo-Dinara u Bosnu gdje su mjenjani za Marke...pokrovitelj Rajića je tada bioo Borislav Škegro koji mu je{a bogme i on se tu omastio} omogućio kupnju Dukata za sitniš!!!!!Nema tu neke velike filozofije ..sve je to stečeno uz pomoć vlasti koja je žmirila i podržala kriminal!

VL
DU
dubravkai16
11:16 09.04.2015.

Otac Ivice Todorića je bio u zatvoru zato jer je pronevjerio novac iz Agrokombinata, nikad ništa nije vraćeno, to je istina. A Todorić nije kupio firme, samo ih je preuzimao, osim Merkatora, a to mu je dozvoljavala svaka vlast. Sad on živi u dvorcu, putuje avionima, ima jahte i ostalo, a najamni radnici rade kod njega za crkavicu. To je istina.

VL
Avatar StudentZG
StudentZG
11:46 09.04.2015.

Je li ijedan među njima od nule izgradio svoje poslovno carstvo, a ne sumnjivim odlukama preuzeo već odavno uspostavljene tvrtke i pogone? Blago nama s takvim "uspješnim" poduzetnicima.

VL
DU
Deleted user
11:55 09.04.2015.

Sve lopov do lopova. U svakoj normalnoj zemlji bilo bi im suđeno.

VL
DU
Deleted user
12:16 09.04.2015.

Kao da je danas drugačije? Bio 9 mjeseca predsjednik uprave HBOR-a, "odstupio" i dobio otpremninu 300.000 kn.

VL
GO
goga12
11:52 09.04.2015.

Neki upoznati sa situacijom u Sinju kažu da je Tedeschi pokrao pare namjenjene kupnji oružja .

VL
BL
bluesbob
12:18 09.04.2015.

Todorić ćaća visoki partijski funkcioner omogučio uzlet sinčića a ovaj ekskluzivni dobavljač HVa za vrijeme rata po višim cijenama (još je Slobodni tjednik pisal o tome). Ak se to ne zove ratno profiterstvo???

VL
KE
kentie
11:57 09.04.2015.

StudentZG, u pravu si sto posto...sve te firme koje su ovi preuzeli na čudesan i neponovljiv način stvorio je samoupravni socijalizam, pa ljutili se mi ili ne...recimo to Slovence nimalo nije sekiralo ni ljutilo, oni su core biznis iz socijalizma sačuvali i oplemenili i sad su tu di su. Banke nisu prodali, recimo u obućarstvu i danas postoje Planika i Alpina i imaju trgovine u Zg-u, a di su naš Šimecki, Tvornica obuće i td, itd...

VL
AH
ahaskoro
12:53 09.04.2015.

A ono sta je najgore od svega uz sav kriminal, uz svo prastanje drzave, nelegalne kompeticije na trzistu, ne postivanje zakona sto nitko od njih u ovih 25 godian nijhe stvorio niti jedan brand, niti jednu veliku firmu. I to danas kad 2 klinca u garazi mogu isprogramirat aplikaciju i zaradit miljardu necega. Sve sto oni imaju su firme i tvornice iz juge do kojih su dosli na sumnjiv nacin. Da taj todoric u 25 godina uz sav vjetar u ledja nije uspio jedan jedini novi brend stvorit, al jedan.

VL
Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
11:03 09.04.2015.

...tko će za 200 godina pitati njihove nasljednike... tko je i što jamio... bitno da je jamio...

VL
Avatar links
links
13:04 09.04.2015.

"Svetozara, koji se ondje bavio hotelijerstvom dok ga 1974. nisu izbacili iz Partije. Tad odlazi u Zagreb na mjesto direktora sektora za razvoj i investicije u Zagrebačkoj tvornici papira(!"" hahaha, ibacili ga iz partije i stavili za direktora, hahaha""" zaštoo lažete, Emil se obogatio sa novcima koje je njegov otac ukrao općini Sinj a koji su bili doznačeni iz bivše države za obnovu od potresa!!!, Drugo njegov otac je makonacijama i mućkama iz Plive izdvojio Cedevitu i tu je bio početak bogaćenja!!!!! Hrvatski san!!!!!!

VL
SA
Sanjar2908
13:41 09.04.2015.

Tedeschijev uspon počinje s Čpvićevim poklonom zvan Cedevita! Do tada je prodavao sendviče i prezervative... Za Luku Rajića se zna da je "pogubio" koju vreću dinara putem do Hercegovine... A Todorićev je otac već znao kako popaliti...niti sin i sinovivi sina nisu tome nevični! Glavno da mi imamo zakonom garantirano nezastarijevanje pretvorbe!! A što je još gore, kako dođe nova garnitura vlasti, tako dolaze i novi podobni na red...pa ti živi pošteno od svog rada!

VL
LE
LeonardS
11:36 09.04.2015.

Da država želi to rješiti u roku 10 dana bi sve mogla rješiti i vidjeti kako i koliko je jednostavnim rječima pokrao državu pa i pod čijim patronatom, čovjek 5-6 na listi nije imao skoro ništa 90 god da bi sad bio 5-6 , e pa tako i mnogi drugi, samo usporedite imovno stanje 90 god. i sad i sve je rješeno

VL
GA
gazdazg
11:37 09.04.2015.

Malo opširnije! U svojoj knjizi "Industrijska demokracija i civilno društvo" (1986), autorica Vesna Pusić opširno opisuje i zalaže se za demokraciju, kojoj bi cilj bio "velika koncentracija kapitala u odabranom krugu upravljačke elite",odnosno malobrojnh menađera koji pak "čine elitu kojaa ima natproporcionalnu kontrolu nad raspolaganjem ekonomskim resursima o kojima ovisi većina društva" Pusićka je htjela da krupni kapital završi u džepovima "odabranih" 200 obitelji..

VL
NE
neboiznadzagreba
11:44 09.04.2015.

Članak u kojem se potrošilo previše riječi za ništa reći ; oni su se obogatili prevarom i otimačinom dobara vlastitog naroda ,bogatili su se siromašeći sve oko sebe , uzimali su radnicima , uništili seljake , izbrisali višu srednju klasu , oni su svoj narod odveli u dužničko ropstvo . Tko im je to omogućio ? Škegro i Tuđman , i više nije bitno tko je što rekao , bitno je što je tko učinio .

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:23 09.04.2015.

Nije problem što ima bogatih obitelji. Problem je što ima previše sirotinje. A to nije slučajno.

VL
Avatar links
links
13:11 09.04.2015.

Tedesci je uzeo novac iz Sinja namjenjen za obnovu od potresa uplaćen od bivše Juge a krenulo mu je kada je tata makinacijama isčupao Cedevitu iz Plive!!!! da se zna

VL
Avatar Maslina
Maslina
13:36 09.04.2015.

I.T. je sa obitelji do početka rata prodava cviće na tržnici u Zg..onda je doša nesritni rat i kamioni sa humanitarnom pomoći su nestajali ka u bermudskom trokutu..u najtežim trenucima za lipu našu,procvita je obiteljski biznis širokih razmjera ...

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.