Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DI SI, LIPA?'

Ne prestaju stizati komentari na prepisku Turudić i Rimac, sada se oglasio i njen odvjetnik

Zagreb: Optužno vijeće odbilo obranu Josipe Čuline ex Rimac
Boris Scitar/PIXSELL
04.02.2024.
u 10:58

"Što se pak moje branjenice tiče, u javnosti se protiv nje već duže vrijeme provodi 'suđenje prije suđenja' iako niti jedna optužnica protiv nje do danas nije potvrđena te se na opisani način obranu stavlja u neravnopravan položaj dok se samoj gđi. Pleslić svakodnevno nanosi nemjerljiva šteta", piše odvjetnik Josipe Rimac.

Nakon što su objavljene stotine WhatsApp poruka između Josipe Pleslić, bivše Rimac, i trenutnog suca Visokog kaznenog suda, Ivana Turudića, koji je ujedno kandidat za glavnog državnog odvjetnika, oglasio se i odvjetnik Josipe Pleslić.

"Poruke koje su objavljene nisu dio niti jednog spisa kazenog predmeta koji se vodi protv gđe. Pleslić, što implicira da se radi o tajnim podacima koje posjeduju privilegirane osobe i čija objava po mom sudu služi, a uzimajući u obzir vremenski kontekst, isključivo diskreditaciji gosp. Turudića u smislu njegovog imenovanja za glavnog državnog odvjetnika.

Zagreb: Optužno vijeće odbilo obranu Josipe Čuline ex Rimac
1/47

No, s obzirom na činjenicu da gosp. Turudić nikada nije sporio da poznaje gđu Pleslić, smatram da u istim porukama nema ništa sporno i poslužile su isključivo medijskom senzacionalizmu. Što se pak moje branjenice tiče, u javnosti se protiv nje već duže vrijeme provodi 'suđenje prije suđenja' iako niti jedna optužnica protiv nje do danas nije potvrđena te se na opisani način obranu stavlja u neravnopravan položaj dok se samoj gđi. Pleslić svakodnevno nanosi nemjerljiva šteta", stoji u pisanoj izjavi odvjetnika, piše N1.

Da podsjetimo, Jutarnji list objavio je u subotu dio WhatsApp poruka koje su razmjenjivali Josipa Pleslić (bivša Rimac) i Turudić. "Di si, radosti", napisala mu je Rimac, dok je on njoj odvratio: "Di si, lipa". Poruke su, kako piše Jutarnji, razmjenjivali godinama. Osim toga, više su se puta susreli. Oboje su inicirali te susrete, Rimac zbog konkretnih sudskih predmeta, a usluge je tražio i on. 

VEZANI ČLANCI:

Na kavi u jednom zagrebačkom kafiću viđeni su 2015. godine, a nakon uhićenja Josipe Rimac 2020. godine, Turudić je za N1 komentirao jesu li u prijateljskim odnosima. "Ma ne, nismo prijatelji. Nije to bila ciljana kava, mi smo bili u istom prostoru, u istom kafiću, pozdravili smo se i to je to", tada je kazao. Turudić za Jutarnji, pak, nije htio komentirati sadržaj prepiske. 

VIDEO Nasmijana Josipa Čulina (Rimac) dolazi na Županijski sud

Ključne riječi

Komentara 21

AN
Antonio1952
11:59 04.02.2024.

Sve lopove procesuirat i oduzet pokradeno. U Hrvatskoj je puno buke oko svega, svi lazu , ogovaraju a na kraju nista. Sudjenja traju predugo i trose dodatne novce a rezultat nikakav. Bruka i sramota, prica se o sukobu interesa a svi samo traze povlastice veze i poznanstva. Presjednik i prva dama dizu sinu ocjene javnim pritiskom na profesoricu.

DO
doktorica
12:26 04.02.2024.

Šta znači privilegirana osoba ako je kriminalac?

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
12:34 04.02.2024.

Dogodit će se jedno veliko ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije