Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRELI SU SE VIŠE PUTA

Poruke Josipe Rimac i Ivana Turudića izašle u javnost: 'Di si radosti', 'Di si lipa'

Vlada predložila Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
03.02.2024.
u 22:05

Na kavi u jednom zagrebačkom kafiću viđeni su 2015. godine, a prepiska otkriva kako su oboje inicirali susrete

Predsjednik Zoran Milanović prozvao je danas Ivana Turudića, kandidata za čelnika DORH-a, da se, dok je bio predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, sastajao sa Zdravkom Mamićem. Najprije su se sastajali, tvrdi Milanović, dok je Mamić bio osumnjičenik, ali i kasnije, kada je bio pod istragom. Nakon što su Milanovićeve prozivke izazvale niz reakcija, Jutarnji list objavio je dio WhatsApp poruka koje su razmjenjivali Josipa Pleslić (bivša Rimac) i Turudić. 

"Di si radosti", napisala mu je Rimac, dok je on njoj odvratio: "Di si lipa". Poruke su, kako piše Jutarnji, razmjenjivali godinama. Osim toga, više su se puta susreli. Oboje su inicirali te susrete, Rimac zbog konkretnih sudskih predmeta, a usluge je tražio i on. 

Na kavi u jednom zagrebačkom kafiću viđeni su 2015. godine, a nakon uhićenja Josipe Rimac 2020. godine, Turudić je za N1 komentirao jesu li u prijateljskim odnosima. "Ma ne, nismo prijatelji. Nije to bila ciljana kava, mi smo bili u istom prostoru, u istom kafiću, pozdravili smo se i to je to", tada je kazao. Turudić za Jutarnji nije htio komentirati sadržaj prepiske. 

Na saborskom Odboru za pravosuđe sredinom siječnja, podsjetimo, Sandra Benčić postavila je pitanje Turudiću o susretu s Josipom Rimac, bivšom gradonačelnicom Knina, i želi saznati jesu li razgovarali o slučaju Vjetroelektrane. Turudić je i ranije kazao da je Rimac od njega tražila ubrzavanje slučaja.

"Govorio sam istinu. Primio sam je kao predsjednik suda, na njen zahtjev. Prekinuo sam razgovor nakon što sam upitao radi li se o tom predmetu", kazao je Turudić.

O istoj temi Turudića je pitala i Dalija Orešković, na što je on kazao da je sve već rekao Sandri Benčić. "Ja sam iznio kronologiju kakva je bila. Ako se vama ne sviđa taj odgovor, žao mi je", poručio je.

VIDEO Milanović: 'Plenković je izmislio da se državni odvjetnik postaje natječajem, ovo je prljavi zdenac'

Komentara 81

GR
grape
06:21 04.02.2024.

Čudno, kako je nas predsjednik brzo zaboravio svoje izlete u Slovensku 9 s admiralom Hranjom u vrijeme korone. Nije li i Dragan Kovačević uskočki optuženik?

Avatar Mican999
Mican999
23:33 03.02.2024.

A sad pitanje. Tko pušta ove informacije i po kojem nalogu baš sada u javnost?

DU
Deleted user
00:37 04.02.2024.

Šta je sporno u porukama❓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije